Rekrutacja do klas I ------- 24 marca do 25 kwietnia 2025 r. --------- ZAPRASZAMY!!!! ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ ㅤ
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

jadłospis.22-25.04.2025

Jadłospis Przedszkole Nr 57

22.04.25 wtorek

I Śniadanie: Zupa mleczna płatki wielozbożowe, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30 nutella z daktyli (wyrób własny) 20g, sałata lodowa, papryka czerwona, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2)

II Śniadanie: Banan

Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna ziel angielskie, lubczyk, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 18%), makaron carbonara z szynką 150g, kompot owocowy 150 ml(1,2,3,4,)

Podwieczorek : Kisiel owocowy z jabłkiem wafle ryżowe

23.04.25 środa

 

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, twarożek ze szczypiorkiem 30g (wyrób własny),polędwica sopocka 20g, sałata lodowa, ogórek św, papryka czerw, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Ogórek świeży pestki słonecznika

Obiad: Zupa szpinakowa z makaronem ryż i ziel pietr 200ml (kurczak marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziemniaki, ziele ang, czosnek, lubczyk, szpinak rozdrobniony, makaron ryż), gołąbki po parysku w sosie pomidorowym 60g,ziemniaki z wody 150g, surówka colesław 60g, kompot owocowy 150ml (1,3,4,2)

Podwieczorek : Jogurt naturalny z nasionami chia i miodem 150ml

24.04.25 czwartek

I Śniadanie: Zupa mleczna płatki owsiane 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g,miód naturalny 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Melon miodowy

Obiad: Zupa krem z brokułów z pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kucharek linia szkolna, ziele angielskie,lubczyk, ziemniaki, różyczki brokuła), kaszotto z indykiem i warzywami 150g sok jabłkowy 100% 150ml, (1,4)

 Podwieczorek Budyń śmietankowy z malinami 150ml

25.04.25 piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, jajko gotowane ze szczypiorkiem 30g, szynka z drobiu 20g sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Marchewka, pestki dyni

Obiad: Rosolnik z lanymi kluskami i ziel pietr 200ml (tuszka kurczaka por, seler, pietruszka korzeń, kucharek linia szkolna, ziel ang, lane kluski) filet z dorsza w panierce 100g, ziemniaki z wody 150g surówka z kiszonej kapusty z jabłka i marchwi 60g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4,5)

Podwieczorek: Mus owocowy 100g, podpłomyki

 

 

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

 

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-04-18 14:11:38
Ilość wyświetleń: 7636

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej