|
Jadłospis Przedszkole Nr 57 27.10.25 poniedziałek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, serek puszysty z ziołami 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Gruszka „konferencja” Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang, czerwona soczewica ziemniaki,czosnek), makaron świderki z truskawkami i śmietaną 18% 180g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4) Podwieczorek: Kisiel owocowy 150ml, podpłomyki 28.10.25 wtorek I Śniadanie: Zupa mleczna owsianka 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g masło orzechowe 20g, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2) II Śniadanie: Ogórek św, pestki słonecznika Obiad: Krupnik ryżowy z pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna ziel angielskie, ryż biały), bioderko trybowane pieczone w przyprawach 60g, ziemniaki z wody180g, marchewka z groszkiem oprószana 60g, sok jabłkowy 100% 150ml (1,2,3,4,) Podwieczorek : Bułka paryska z masłem,i warzywami (pomidor, ogórek św, szczypiorek) herbata owocowa (1,2)
29.10.25 środa I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g,szynka gotowana z piersi indyka 30, pasta z marchwi, papryki i pestek słonecznika (wyrób własny) sałata lodowa, ogórek św, papryka czerwona, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Melon miodowy Obiad: Zupa wiejska zabielana z kiełbaską podwawelską i ziemniakami i ziel pietr 200ml (żeberka wieprzowe marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, kiełbasa podwawelska ziemniaki, ziele ang, czosnek, śmietana 18%), spaghetti z mięsem (szynka wieprzowa), sosem bolońskim, posypane żółtym serem 180g, kompot owocowy 150ml (1,4,2) Podwieczorek : Ciasto marmurkowe z jabłkami i cynamonem (wypiek własny), herbata owocowa 150ml 30.10.25 czwartek I Śniadanie: Zupa mleczna płatki jaglane 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, dżem owocowy 100% 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, papryka czerw, herbata 150ml (1,2,3) II Śniadanie: Jabłko Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z makaronem nitki i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziele angielskie,lubczyk,koncentrat pomidorowy, pomidory makaron nitki), hreczanyki podkarpackie 60g, kasza gryczana na sypko 180g, surówka z kapusty modrej z rodzynkami 60g sok z wiśni 100% 150ml, (1,3,4) Podwieczorek „Actimel”, biszkopty bez cukru 31.10.25 piątek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g,szynka wieprzowa parzona 30g, pasta serowa ze szczypiorkiem (wyrób własny) 20g sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” na mleku, herbata 150ml (1,2,3) II Śniadanie: Galaretka owocowa „urodzinowa” z bitą śmietaną Obiad: Zupa krem z dyni z ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, dynia, ziemniaki,śmietana 18%), paluszki rybne „frosty” (linia szkolna) 60g ziemniaki z wody 180g,surówka z kapusty kiszonej i marchwi 60g, kompot owocowy 150ml (1,3,4,5) Podwieczorek: Maślanka owocowa 150ml, wafle ryżowe (1,2)
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej Informacja o alergenach: 1. zboża i produkty pochodne, 2.mleko 3.jaja i produkty pochodne, 4.seler i produkty pochodne 5.ryby i produkty pochodne 6.skorupiaki i produkty pochodne, 7.mięczaki 8.gorczyca i produkty pochodne 9.nasiona sezamu i produkty pochodne 10.dwutlenek siarki, 11.łubin Sporządziła: intendentka Ewa Idźkowiak
|
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26