Przedszkole Nr57
01.08.25 piątek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka parzona 30g, jajko gotowane na twardo 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Jabłko
Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami i ziel pietr 200ml,(wędzonka,groch łuskany ziemniaki, czosnek,) makaron świderki polany sosem truskawkowo śmietanowym 150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)
Podwieczorek: Budyń waniliowy z rodzynkami 150ml (2)
04.08.25 poniedziałek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, humus z suszonymi pomidorami 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Arbuz
Obiad: Zupa krem z kalafiora z ziel pietr 200ml,(tuszka kurczaka,różyczki kalafiora,ziemniaki, czosnek,) makaron kokardki z piersią kurczaka w sosie szpinakowo śmietanowym 150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)
Podwieczorek: Kasza manna na mleku na gęsto z malinami 150ml (2)
05.08.25 wtorek
I Śniadanie: Zupa mleczna płatki owsiane,pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g dżem owocowy 100% 20g, sałata lodowa, rzodkiewka,ogórek św, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Ogórek świeży, pestki słonecznika
Obiad: Rosół drobiowy z makaronem nitki i pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna, makaron nitki), podudzie kurczaka pieczone w ziołach 60g, ziemniaki z wody 150g, sałatka z pomidorów ze szczypiorkiem 60g sok jabłkowy 100% 150ml (1,4,2)
Podwieczorek : Chałka drożdżowa z kruszonką z masłem, herbata owocowa 150ml
06.08.25 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g,serek puszysty z ziołami 20g, sałata lodowa, ogórek św, papryka czerw, kawa „inka” na mleku, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Kalarepka
Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i ziel piet 200ml (tuszka kurczaka, włoszczyzna, soczewica czerwona ziemniaki), pierogi z twarogiem polane śmietaną 150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)
Podwieczorek : Banan, ciasteczka zbożowe „sante"
07.08.25 czwartek
I Śniadanie: Zupa mleczna płatki wielozbożowe 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, miód naturalny 20g, sałata lodowa, pomidor, ogórek św, herbata 150ml (1,2,3)
II Śniadanie: Morele
Obiad: Zupa z groszku zielonego z ziemniakami z ziel pietr 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna, lubczyk, groszek zielony, ziemniaki, czosnek) gulasz wieprzowy z warzywami 60g kasza pęczak na sypko 100g, ogórek kiszony 60g sok wieloowocowy 150ml (1,4,2)
Podwieczorek Kisiel owocowy 150ml, wafle ryżowe
08.08.25 piątek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, pierś z indyka gotowana 30g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g sałata lodowa, ogórek św, pomidor kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Marchewka, pestki dyni
Obiad: Zupa buraczkowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml, (tuszka kurczaka, włoszczyzna, buraki, ziemniaki, przyprawy) paluszki rybne (linia szkolna) 90g, ziemniaki z wody 100g, surówka z kiszonej kapusty i marchwi 60g, kompot owocowy 150ml (1,2,4,5)
Podwieczorek: Jogurt naturalny z owocami 150ml (2)
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej
Informacja o alergenach:
1. zboża i produkty pochodne,
2.mleko
3.jaja i produkty pochodne,
4.seler i produkty pochodne
5.ryby i produkty pochodne
6.skorupiaki i produkty pochodne,
7.mięczaki
8.gorczyca i produkty pochodne
9.nasiona sezamu i produkty pochodne
10.dwutlenek siarki,
11.łubin
Sporządziła:
intendentka Ewa Idźkowiak
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...
81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26