Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

jadłospis. 20-24.05.2024

Jadłospis Przedszkole Nr 57

 

20.05.24 poniedziałek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, schab pieczony 30g, serek waniliowy 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Melon miodowy

Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami i ziel pietr 200ml (boczek wędzony, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang, groch łuskany, ziemniaki,czosnek, majeranek), naleśniki z twarogiem polane śmietaną 150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: Kisiel owocowy z tartym jabłkiem, wafle ryżowe 150ml


21.05.24 wtorek

I Śniadanie: Zupa mleczna płatki owsiane, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g nutella z daktyli (wyrób własny) 20g, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2)

II Śniadanie: Marchewka, pestki słonecznika

Obiad: Rosół drobiowy z makaronem nitki i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, makaron nitki, ziel angielskie, lubczyk), pierś z kurczaka panierowana 60g,ziemniaki z wody 150g, mizeria z ogórków ze śmietaną i koperkiem 60g sok jabłkowy 100%150ml (1,2,3,4,)

Podwieczorek : Chałka z masłem i miodem herbata owocowa 150ml

 

22.05.24 środa

 

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, pasta drobiowa ze szczypiorkiem (wyrób własny) 30g, ser żółty 20g, sałata lodowa, ogórek św, papryka czerwona, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Gruszka

Obiad: Zupa szpinakowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml (tuszka kurczaka marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, szpinak, ziemniaki, ziele ang, czosnek, lubczyk,śmietana 18%),risotto z kurczakiem warzywami i szafranem 150g, kompot owocowy 150ml (1,4,2,)

Podwieczorek : Kasza manna na mleku na gęsto z malinami 150ml (2)

23.05.24 czwartek „wycieczka”

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g szynka gotowana 30g, dżem owocowy 100% 30g, sałata lodowa, ogórek św, herbata 150ml (1,2,3)

Suchy prowiant: Bułeczka kajzerka z masłem, ser żółty ogórek św, mus owocowy, soczek jabłkowy 100%

 Podwieczorek: Serek waniliowy 150ml (2)

24.05.24 piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, pasta serowa ze szczypiorkiem (wyrób własny) 20g, szynka parzona 30g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka”na mleku, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Galaretka urodzinowa z bitą śmietaną 150ml

Obiad: Krupnik za kaszą jęczmienną z ziemniakami i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel kasza jęczmienna,ziemniaki, czosnek), makaron pene z tuńczykiem w sosie śmietanowym z koperkiem 180g, sok pomarańczowy 100% 150ml(1,2,3,4,5)

Podwieczorek: Jabłko, marchewka

 

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2024-05-17 13:18:05
Ilość wyświetleń: 3349

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej