|
|
|
Jadłospis Przedszkole Nr 57 08.12.25 poniedziałek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka parzona wieprzowa 30g, serek puszysty z ziołami 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Jabłko Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang, soczewica czerwona ziemniaki,czosnek), makaron świderki z szynką konserwową i brokułami w sosie śmietanowym 180g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4) Podwieczorek: Budyń waniliowy z truskawkami 150ml 09.12.25 wtorek I Śniadanie: Zupa mleczna zacierka 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g nutella z daktyli (wyrób własny) 20g, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2) II Śniadanie: Kalarepka Obiad: Zupa krem z kalafiora z pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna ziel angielskie, lubczyk, różyczki kalafiora, ziemniaki), kurczak w potrawce z warzywami i ryżem parabolicznym 180g, sok jabłkowy 100% 150ml (1,2,3,4,) Podwieczorek : Bułka maślana z masłem i powidłami śliwkowymi herbata owocowa (1,2)
10.12.25 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g,szynka gotowana z piersi indyka 30,pasta marchwi z papryką czerwoną i słonecznikiem (wyrób własny) sałata lodowa, ogórek św, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Mandarynka Obiad: Zupa wiejska zabielana z kiełbaską i ziemniakami i ziel pietr 200ml (żeberka wieprzowe marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, kiełbasa podwawelska ziemniaki, ziele ang, czosnek, śmietana 18%), kapusta mieszana duszona z warzywami i mięsem (szynka) 160g, ziemniaki z wody 180g, kompot owocowy 150ml (1,4) Podwieczorek : Kisiel owocowy150ml, podpłomyki 11.12.25 czwartek I Śniadanie: Zupa mleczna owsianka 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, dżem owocowy 100% 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, papryka czerw, herbata 150ml (1,2,3) II Śniadanie: Ogórek św, pestki dyni Obiad: Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziele angielskie,lubczyk, fasolka szparagowa cięta, ziemniaki), sznycelki z piersi indyka w sosie koperkowym 60g, kasza gryczana na sypko 160g, marchewka mini z wody z masłem i bułką tartą 60g sok z wiśni 100% 150ml, (1,2,3,4) Podwieczorek Andruty przekładane marmoladą, herbata owocowa 150ml 12.12.25 piątek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z indyka 30g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem (wyrób własny) 20g sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka”na mleku, herbata 150ml (1,2,3) II Śniadanie: Melon miodowy Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna,konc pom, ryż biały,śmietana 18%), kotlet rybny 60g ziemniaki z wody 180g,surówka z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego, jabłka i koperku 60g, kompot owocowy 150ml (1,3,4,5) Podwieczorek: Mus owocowo-warzywny
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej Informacja o alergenach: 1. zboża i produkty pochodne, 2.mleko 3.jaja i produkty pochodne, 4.seler i produkty pochodne 5.ryby i produkty pochodne 6.skorupiaki i produkty pochodne, 7.mięczaki 8.gorczyca i produkty pochodne 9.nasiona sezamu i produkty pochodne 10.dwutlenek siarki, 11.łubin Sporządziła: intendentka Ewa Idźkowiak
|
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26