Przedszkole Nr57
31.03.25 poniedziałek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, serek puszysty z ziołami 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Melon miodowy
Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i ziel pietr 200ml,(kurczak, czerwona soczewica,ziemniaki,włoszczyzna, przyprawy, lubczyk, czosnek ), pierogi leniwe z masełkiem i bułką tartą 150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)
Podwieczorek: Kasza kukurydziana na mleku na gęsto z malinami 150ml (2)
01.04.25 wtorek
I Śniadanie: Zupa mleczna owsianka, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g nutella z daktyli (wyrób własny) 20g, sałata lodowa, rzodkiewka,ogórek św, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Jabłko
Obiad:Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i ziel piet 200ml (tuszka kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna, przyprawy, ziemniaki), podudzie z kurczaka pieczone 60g, ziemniaki z wody 150g, mizeria ze śmietaną 60g, sok jabłkowy 150ml (1,3,4)
Podwieczorek : Bułka paryska z masłem i warzywami (pomidor, ogórek św, szczypiorek) herbata owocowa 150ml
02.04.25 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, paróweczka z szynki na gorąco 50g sałata lodowa, ogórek św, papryka czerw, kakao na mleku, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Marchewka pestki słonecznika
Obiad: Zupa wiejska na kiełbasce zabielana z ziemniakami i zieloną pietruszką(kiełbasa podwawelska, włoszczyzna, przyprawy, ziemniaki,śmietana 18%),łazanki z kapustą i mięsem 150g, kompot owocowy 150ml
Podwieczorek : Ciasteczka wielozbożowe „Sante” 90g, jabłko
03.04.25 czwartek
I Śniadanie: Zupa mleczna z ryżem 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, dżem owocowy 100% 20g, sałata lodowa, pomidor, ogórek św, herbata 150ml (1,2,3)
II Śniadanie: Kiwi
Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami i pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna, brokuły, ziemniaki), sznycle z indyka w sosie śmietanowo koperkowym 60g, kasza gryczana na sypko 150g, surówka z selera i jabłka 60g, sok pomarańczowy 100% 150ml (1,4)
Podwieczorek : Jogurt naturalny z nasionami chia z miodem 150ml
04.04.25 piątek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z indyka 30g, jajko gotowane na twardo, sałata lodowa, ogórek św, pomidor kawa z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Ogórek św, pestki dyni
Obiad: Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml, (tuszka kurczaka, mieszanka jarzyn 8 składnikowa, ziemniaki, śmietana 18%) paluszki rybne (linia szkolna) 90g, ziemniaki z wody 150g, surówka kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego, jabłka i marchwi 60g,lemoniada 150ml (1,2,4,5)
Podwieczorek: „Andruty przekładane marmoladą , herbata owocowa 150ml
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej
Informacja o alergenach:
1. zboża i produkty pochodne,
2.mleko
3.jaja i produkty pochodne,
4.seler i produkty pochodne
5.ryby i produkty pochodne
6.skorupiaki i produkty pochodne,
7.mięczaki
8.gorczyca i produkty pochodne
9.nasiona sezamu i produkty pochodne
10.dwutlenek siarki,
11.łubin
Sporządziła:
intendentka Ewa Idźkowiak
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...
81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26