Jadłospis Przedszkole Nr 57
25.08.25 poniedziałek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, humus z suszonymi pomidorami 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Jabłko
Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang, ziemniaki,soczewica czerwona,czosnek), makaron pene z kurczakiem w sosie brokułowo śmietanowym 180g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)
Podwieczorek: Budyń waniliowy z malinami 150ml (1,2)
26.08.25 wtorek
I Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem „alfabet”, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g nutella z daktyli (wyrób własny) 20g, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2)
II Śniadanie: Ogórek św, pestki słonecznika
Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i pietr ziel 200ml (żeberka wieprzowe, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna ziel angielskie, lubczyk, kasza jęczmienna drobna, ziemniaki), pulpety drobiowo wieprzowe w sosie koperkowym 60g, ziemniaki z wody 150g, marchewka z groszkiem oprószana 60g, sok jabłkowy 100% 150ml (1,2,3,4,)
Podwieczorek : Chałka drożdżowa z masłem, herbata owocowa (1,2)
27.08.25 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, paróweczka z szynki na gorąco 50, sałata lodowa, ogórek św, papryka czerwona, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Arbuz
Obiad: Zupa pieczarkowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, pieczarka uprawna, ziemniaki, ziele ang, czosnek śmietana 18%), kaszotto z kurczakiem i warzywami 180g, kompot owocowy 150ml (1,4,2)
Podwieczorek : Galaretka owocowa 150ml
28.08.25 czwartek
I Śniadanie: Zupa mleczna płatki wielozbozowe 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, dżem owocowy 100% 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, herbata 150ml (1,2,3)
II Śniadanie: Brzoskwinie
Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziele angielskie,lubczyk, ryż biały, koncentr pom, śmietana 18%), bitki schabowe w sosie własnym 60g, kasza bulgur na sypko180g, buraczki zasmażane 60g sok wiśniowy 100% 150ml, (1,3,4)
Podwieczorek Andruty przekładane marmoladą, herbata owocowa 150ml
29.08.25 piątek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka gotowana 30g pasta jajeczna ze szczypiorkiem (wyrób własny) 30g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” na mleku, herbata 150ml (1,2,3)
II Śniadanie: Marchewka, pestki dyni
Obiad: Zupa buraczkowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, buraki, ziemniaki , śmietana 18%), kotlet z dorsza 60g ziemniaki z wody 180g,surówka z kapusty kiszonej i marchwi 60g, kompot owocowy 150ml (1,3,4,5)
Podwieczorek: Kefir owocowy, biszkopty (1,2)
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej
Informacja o alergenach:
1. zboża i produkty pochodne,
2.mleko
3.jaja i produkty pochodne,
4.seler i produkty pochodne
5.ryby i produkty pochodne
6.skorupiaki i produkty pochodne,
7.mięczaki
8.gorczyca i produkty pochodne
9.nasiona sezamu i produkty pochodne
10.dwutlenek siarki,
11.łubin
Sporządziła:
intendentka Ewa Idźkowiak
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...
81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26