Rekrutacja do klas I ------- 24 marca do 25 kwietnia 2025 r. --------- ZAPRASZAMY!!!!
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

jadłospis. 31.03.-04.04.2025

Przedszkole Nr57

31.03.25 poniedziałek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, serek puszysty z ziołami 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Melon miodowy

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i ziel pietr 200ml,(kurczak, czerwona soczewica,ziemniaki,włoszczyzna, przyprawy, lubczyk, czosnek ), pierogi leniwe z masełkiem i bułką tartą 150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: Kasza kukurydziana na mleku na gęsto z malinami 150ml (2)

 

01.04.25 wtorek

I Śniadanie: Zupa mleczna owsianka, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g nutella z daktyli (wyrób własny) 20g, sałata lodowa, rzodkiewka,ogórek św, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Jabłko

Obiad:Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i ziel piet 200ml (tuszka kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna, przyprawy, ziemniaki), podudzie z kurczaka pieczone 60g, ziemniaki z wody 150g, mizeria ze śmietaną 60g, sok jabłkowy 150ml (1,3,4)

Podwieczorek : Bułka paryska z masłem i warzywami (pomidor, ogórek św, szczypiorek) herbata owocowa 150ml

02.04.25 środa

 

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, paróweczka z szynki na gorąco 50g sałata lodowa, ogórek św, papryka czerw, kakao na mleku, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Marchewka pestki słonecznika

Obiad: Zupa wiejska na kiełbasce zabielana z ziemniakami i zieloną pietruszką(kiełbasa podwawelska, włoszczyzna, przyprawy, ziemniaki,śmietana 18%),łazanki z kapustą i mięsem 150g, kompot owocowy 150ml

Podwieczorek : Ciasteczka wielozbożowe „Sante” 90g, jabłko

03.04.25 czwartek

I Śniadanie: Zupa mleczna z ryżem 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, dżem owocowy 100% 20g, sałata lodowa, pomidor, ogórek św, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Kiwi

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami i pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna, brokuły, ziemniaki), sznycle z indyka w sosie śmietanowo koperkowym 60g, kasza gryczana na sypko 150g, surówka z selera i jabłka 60g, sok pomarańczowy 100% 150ml (1,4)

 Podwieczorek : Jogurt naturalny z nasionami chia z miodem 150ml

04.04.25 piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z indyka 30g, jajko gotowane na twardo, sałata lodowa, ogórek św, pomidor kawa z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Ogórek św, pestki dyni

Obiad: Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml, (tuszka kurczaka, mieszanka jarzyn 8 składnikowa, ziemniaki, śmietana 18%) paluszki rybne (linia szkolna) 90g, ziemniaki z wody 150g, surówka kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego, jabłka i marchwi 60g,lemoniada 150ml (1,2,4,5)

Podwieczorek: „Andruty przekładane marmoladą , herbata owocowa 150ml

 

 

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-03-28 14:16:59
Ilość wyświetleń: 7349

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej