Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

jadłospis. 16-20.09.2024

Przedszkole Nr57

16.09.24 poniedziałek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, serek waniliowy 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Gruszka

Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami i ziel pietr 200ml,(żeberka wieprzowe, groch łuskany,ziemniaki, czosnek, ) ryż paraboliczny z jabłkiem i brzoskwiniami palny jogurtem naturalnym z miodem150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: Kasza kukurydziana na gęsto na mleku z malinami 150ml (2)

17.09.24 wtorek

I Śniadanie: Zupa mleczna kasza manna pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g masło orzechowe 20g, sałata lodowa, rzodkiewka,papryka czerw, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Ogórek św, pestki słonecznika

Obiad: Zupa z groszku zielonego z ziemniakami i pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, groszek zielony), indyk w sosie śmietanowo-koperkowym 60g, kasza gryczana na sypko 150g, różyczki kalafiora z wody z bułeczką tartą 60g sok jabłkowy100% 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek : Bułka maślana z masłem i powidłami, herbata owocowa 150ml (2)

18.09.24 środa

 

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, paróweczka z szynki 100% na gorąco 50g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao na mleku, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Melon miodowy

Obiad: Zupa krem z marchwi z ziel pietr 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna, marchew ziemniaki), makaron kokardki z piersią kurczaka z sosem śmietanowo szpinkowym 150g, kompot owocowy 150ml (1,4,2)

Podwieczorek :Drożdżówka z owocami i kruszonką (wypiek własny) 100g, herbata owocowa 150ml

19.09.24 czwartek

I Śniadanie: Zupa mleczna płatki orkiszowe 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, miód naturalny 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, papryka czerw,ogórek św, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Banan

Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka,włoszczyzna,kasza jęczmienna ,ziemniaki, lubczyk), kotlet pożarski 60g, ziemniaki z wody 150g, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka, kukurydzy i papryki czerwonej 60g, sok pomarańczowy 100% 150ml (1,2,4)

 Podwieczorek Jogurt waniliowy 130 ml

20.09.24 piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem (wyrób własny) 20g, szynka gotowana 30g sałata lodowa, ogórek św, pomidor, papryka czerw, kawa „inka”z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Marchewka, pestki dyni

Obiad: Rosolnik z kaszą jaglaną i ziel pietr 200ml, (tuszka kurczaka włoszczyzna, kasza jaglana) filet z dorsza w panierce 60g, ziemniaki z wody, 150g, surówka z kapusty kiszonej i marchwi kompot owocowy 150ml (1,2,4,5)

Podwieczorek: Mus warzywno-owocowy 100g wafle ryżowe

 

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2024-09-13 14:29:47
Ilość wyświetleń: 4526

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej