Jadłospis Przedszkole Nr 57
22.04.25 wtorek
I Śniadanie: Zupa mleczna płatki wielozbożowe, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30 nutella z daktyli (wyrób własny) 20g, sałata lodowa, papryka czerwona, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2)
II Śniadanie: Banan
Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna ziel angielskie, lubczyk, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 18%), makaron carbonara z szynką 150g, kompot owocowy 150 ml(1,2,3,4,)
Podwieczorek : Kisiel owocowy z jabłkiem wafle ryżowe
23.04.25 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, twarożek ze szczypiorkiem 30g (wyrób własny),polędwica sopocka 20g, sałata lodowa, ogórek św, papryka czerw, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Ogórek świeży pestki słonecznika
Obiad: Zupa szpinakowa z makaronem ryż i ziel pietr 200ml (kurczak marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziemniaki, ziele ang, czosnek, lubczyk, szpinak rozdrobniony, makaron ryż), gołąbki po parysku w sosie pomidorowym 60g,ziemniaki z wody 150g, surówka colesław 60g, kompot owocowy 150ml (1,3,4,2)
Podwieczorek : Jogurt naturalny z nasionami chia i miodem 150ml
24.04.25 czwartek
I Śniadanie: Zupa mleczna płatki owsiane 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g,miód naturalny 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, herbata 150ml (1,2,3)
II Śniadanie: Melon miodowy
Obiad: Zupa krem z brokułów z pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kucharek linia szkolna, ziele angielskie,lubczyk, ziemniaki, różyczki brokuła), kaszotto z indykiem i warzywami 150g sok jabłkowy 100% 150ml, (1,4)
Podwieczorek Budyń śmietankowy z malinami 150ml
25.04.25 piątek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, jajko gotowane ze szczypiorkiem 30g, szynka z drobiu 20g sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Marchewka, pestki dyni
Obiad: Rosolnik z lanymi kluskami i ziel pietr 200ml (tuszka kurczaka por, seler, pietruszka korzeń, kucharek linia szkolna, ziel ang, lane kluski) filet z dorsza w panierce 100g, ziemniaki z wody 150g surówka z kiszonej kapusty z jabłka i marchwi 60g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4,5)
Podwieczorek: Mus owocowy 100g, podpłomyki
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej
Informacja o alergenach:
1. zboża i produkty pochodne,
2.mleko
3.jaja i produkty pochodne,
4.seler i produkty pochodne
5.ryby i produkty pochodne
6.skorupiaki i produkty pochodne,
7.mięczaki
8.gorczyca i produkty pochodne
9.nasiona sezamu i produkty pochodne
10.dwutlenek siarki,
11.łubin
Sporządziła:
intendentka Ewa Idźkowiak
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...
81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26