Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

jadłospis. 27 - 31.01.2025

Przedszkole Nr57

27.01.25 poniedziałek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g,serek almette z ziołami 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i ziel pietr 200ml,(kurczak tuszka,czerwona soczewica,ziemniaki, czosnek, ) pierogi ruskie okraszone cebulką 150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: Budyń waniliowy na mleku z malinami 150ml (2)

 

28.01.25 wtorek

I Śniadanie: Zupa mleczna owsianka,pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g mdło orzechowe 20g, sałata lodowa, rzodkiewka,ogórek św, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Ogórek świeży, pestki słonecznika

Obiad:Zupa z groszku zielonego z ziemniakami i ziel piet 200ml (tuszka kurczaka, włoszczyzna, groszek zielony, przyprawy, ziemniaki), pulpety drobiowo wieprzowe w sosie koperkowym 60g, kasza bulgur z vermiceli 150g, marchewka mini z wody z masełkiem 60g, sok jabłkowy 150ml (1,3,2,4)

Podwieczorek : Chałka maślana z masłem, herbata owocowa 150ml

29.01.25 środa

 

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka wieprzowa gotowana 30g, twarożek z czarnuszką 20g (wyrób własny), sałata lodowa, ogórek św, papryka czerw, kawa „inka” na mleku, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Marchewka, pestki dyni

 

Obiad: Rosół drobiowy z makaronem nitki i zieloną pietruszką (tuszka kurczaka, włoszczyzna, przyprawy, makaron nitki),udko z kurczaka pieczone w przyprawach 60g, ziemniaki z wody 150g, surówka z selera, jabłka z rodzynkami 60g, kompot owocowy (1,2,4)

Podwieczorek : Kasza manna na mleku na gęsto z truskawkami 150g (1,2)

30.01.25 czwartek

I Śniadanie: Zupa mleczna płatki jaglane 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, dżem owocowy 100% 20g, sałata lodowa, pomidor, rzodkiewka, ogórek św, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Melon miodowy

Obiad: Zupa krem z brokułów zabielana z pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna, brokuły, ziemniaki, śmietana 18%) chili con carne z makaronem ryżowym 150g, napój owocowy 150ml (1,2,4)

 Podwieczorek Andruty przekładane marmoladą, herbata owocowa 150ml

31.01.25 piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z indyka 30g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem (wyrób własny) sałata lodowa, ogórek św, pomidor kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Galaretka owocowa „urodzinowa” z bitą śmietaną

Obiad: Krupnik ryżowy z ziel pietr 200ml, (tuszka kurczaka, włoszczyzna, ryż biały) filet z dorsza w panierce 100g,ziemniaki z wody 150g, surówka z kapusty kiszonej i marchwi 60g kompot owocowy 150ml (1,2,4,5)

Podwieczorek: Maślanka owocowa 150ml, podpłomyki (1,2)

 

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-01-24 13:03:46
Ilość wyświetleń: 6441

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej