Jadłospis Przedszkole Nr 57
04.12.23 poniedziałek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka gotowana 30g, serek waniliowy 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Jabłko
Obiad: Zupa z kiszonej kapusty z ziemniakami i ziel pietr 200ml (boczek wędzony wieprzowe por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang, kapusta kiszona, ziemniaki,, czosnek, majeranek), pancake posypane cukrem pudrem 150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)
Podwieczorek: Bułeczka maślana z masłem i miodem, herbata (2)
05.12.23wtorek
I Śniadanie: Zupa mleczna płatki jaglane, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g dżem owocowy 100% 20g, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2)
II Śniadanie: Banan
Obiad: Zupa brokułowa zabielana z kaszą jęczmienną i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna ziel angielskie, lubczyk,brokuły, kasza jęczmienna, śmietana 18%) chili con carne z makaronem ryż 150g, lemoniada 150ml (1,2,3,4,)
Podwieczorek : Kasza manna na mleku na gęsto z musem z truskawek 150ml
06.12.23 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, paróweczka z szynki na gorąco 50g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Mandarynka
Obiad: Zupa ziemniaczana zabielana z ziel pietr 200ml (kurczak tuszka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziemniaki,ziele ang, czosnek, lubczyk, śmietana 18%), fasolka po bretońsku 150g, bułeczka kajzerka 60g kompot owocowy 150ml (1,4,2)
Podwieczorek : Ciasteczka zbożowe „Sante” z żurawiną herbata owocowa
07.12.23 czwartek
I Śniadanie: Zupa mleczna płatki orkiszowe 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g,miód naturalny 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, ogórek św, papryka czerw, herbata 150ml (1,2,3)
II Śniadanie: Melon miodowy
Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej drobnej z ziemniakami i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziele angielskie,lubczyk,kasza jęczmienna drobna, ziemniaki), pierś kurczaka panierowana 60g, ziemniaki z wody 150g, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego, kukurydzy, papryki czerwonej i koperku 60g sok jabłkowy 150ml, (1,2,4)
Podwieczorek Jogurt naturalny z miodem i nasionami „Chia” 150ml
08.12.23 piątek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, pierś z kurczaka gotowana.30g pasta jajeczna ze szczypiorkiem (wrób własny) 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Marchewka, pestki dyni
Obiad: Zupa buraczkowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml (tuszka kurczaka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang,buraki, ziemniaki, czosnek, śmietana 18%) paluszki rybne linia szkolna 60g, ziemniaki z wody 150g surówka z czerwonej kapusty i jabłka 60g, kompot owocowy 150ml(1,2,3,4,5)
Podwieczorek: Andruty przekładane marmoladą, herbata owocowa
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej
Informacja o alergenach:
1. zboża i produkty pochodne,
2.mleko
3.jaja i produkty pochodne,
4.seler i produkty pochodne
5.ryby i produkty pochodne
6.skorupiaki i produkty pochodne,
7.mięczaki
8.gorczyca i produkty pochodne
9.nasiona sezamu i produkty pochodne
10.dwutlenek siarki,
11.łubin
Sporządziła:
intendentka Ewa Idźkowiak
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...
81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26