Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

jadłospis.27-31.10.2025

Jadłospis Przedszkole Nr 57

27.10.25 poniedziałek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, serek puszysty z ziołami 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Gruszka „konferencja”

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang, czerwona soczewica ziemniaki,czosnek), makaron świderki z truskawkami i śmietaną 18% 180g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: Kisiel owocowy 150ml, podpłomyki

28.10.25 wtorek

I Śniadanie: Zupa mleczna owsianka 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g masło orzechowe 20g, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2)

II Śniadanie: Ogórek św, pestki słonecznika

Obiad: Krupnik ryżowy z pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna ziel angielskie, ryż biały), bioderko trybowane pieczone w przyprawach 60g, ziemniaki z wody180g, marchewka z groszkiem oprószana 60g, sok jabłkowy 100% 150ml (1,2,3,4,)

Podwieczorek : Bułka paryska z masłem,i warzywami (pomidor, ogórek św, szczypiorek) herbata owocowa (1,2)

 

29.10.25 środa

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g,szynka gotowana z piersi indyka 30, pasta z marchwi, papryki i pestek słonecznika (wyrób własny) sałata lodowa, ogórek św, papryka czerwona, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Melon miodowy

Obiad: Zupa wiejska zabielana z kiełbaską podwawelską i ziemniakami i ziel pietr 200ml (żeberka wieprzowe marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, kiełbasa podwawelska ziemniaki, ziele ang, czosnek, śmietana 18%), spaghetti z mięsem (szynka wieprzowa), sosem bolońskim, posypane żółtym serem 180g, kompot owocowy 150ml (1,4,2)

Podwieczorek : Ciasto marmurkowe z jabłkami i cynamonem (wypiek własny), herbata owocowa 150ml

30.10.25 czwartek

I Śniadanie: Zupa mleczna płatki jaglane 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, dżem owocowy 100% 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, papryka czerw, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z makaronem nitki i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziele angielskie,lubczyk,koncentrat pomidorowy, pomidory makaron nitki), hreczanyki podkarpackie 60g, kasza gryczana na sypko 180g, surówka z kapusty modrej z rodzynkami 60g sok z wiśni 100% 150ml, (1,3,4)

 Podwieczorek „Actimel”, biszkopty bez cukru

31.10.25 piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g,szynka wieprzowa parzona 30g, pasta serowa ze szczypiorkiem (wyrób własny) 20g sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” na mleku, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Galaretka owocowa „urodzinowa” z bitą śmietaną

Obiad: Zupa krem z dyni z ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, dynia, ziemniaki,śmietana 18%), paluszki rybne „frosty” (linia szkolna) 60g ziemniaki z wody 180g,surówka z kapusty kiszonej i marchwi 60g, kompot owocowy 150ml (1,3,4,5)

Podwieczorek: Maślanka owocowa 150ml, wafle ryżowe (1,2)

 

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-10-24 14:39:53
Ilość wyświetleń: 10714

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej