Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

jadłospis. 20-24.01.2025

Przedszkole Nr57

20.01.25 poniedziałek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, serek waniliowy 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Marchewka, pestki słonecznika

Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml,(kurczak tuszka, ogórki kiszone,ziemniaki, czosnek,śmietana 18% ) ryż paraboliczny z jabłkiem i brzoskwiniami palny jogurtem naturalnym z miodem150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: Szejk truskawkowo bananowy 150ml, podpłomyki (2)

 

21.01.25 wtorek

I Śniadanie: Zupa mleczna zacierka pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g dżem owocowy 100% 20g, sałata lodowa, rzodkiewka,ogórek św, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Rosolnik z kaszą manną i pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna, kasza manna), pierś kurczaka panierowana 60g, ziemniaki z wody 150g, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego, kukurydzy, papryki czerwonej 60g lemoniada150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek : Bułka paryska z masłem i warzywami, herbata owocowa 150ml (2)

22.01.25 środa

 

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, paróweczka z szynki 100% na gorąco 50g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao na mleku, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Mandarynka

Obiad: Zupa wiejska zabielana z kiełbaską, ziemniakami i ziel pietr 200ml,(kiełbasa podwawelska, włoszczyzna, mieszanka warzyw, ziemniaki czosnek, śmietana 18%), makaron spaghetti z mięsem i sosem bolońskim posypany żółtym serem 150g, kompot owocowy 150ml (1,4,2)

Podwieczorek :Kisiel owocowy z tartym jabłkiem 150ml, wafle ryżowe

23.01.25 czwartek

I Śniadanie: Zupa mleczna z ryżem 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, miód naturalny 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, papryka czerw,ogórek św, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Ogórek św, pestki dyni

Obiad: Zupa krem z marchwi z pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka,włoszczyzna,marchew,,ziemniaki, lubczyk), stek wieprzowy z cebulką 60g, kasza gryczana na sypko 150g, surówka z ogórka kiszonego, cebuli i marchwi 60g, woda z cytryną i miodem 150ml (1,2,4)

 Podwieczorek Banan, ciasteczka zbożowe „sante”

24.01.25 piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, pasta serowa ze szczypiorkiem (wyrób własny) 20g, szynka parzona 30g sałata lodowa, ogórek św, pomidor, papryka czerw, kawa „inka”z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Melon miodowy

Obiad: Zupa wiosenna z ziemniakami i ziel pietr 200ml, (tuszka kurczaka włoszczyzna, wiosenny bukiet warzyw, ziemniaki, przyprawy) paluszki rybne (linia szkolna) 60g, ziemniaki z wody, 150g, sałata masłowa ze śmietaną i szczypiorkiem kompot owocowy 150ml (1,2,4,5)

Podwieczorek: Jogurt naturalny z truskawkami 150ml

 

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-01-17 12:49:33
Ilość wyświetleń: 6419

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej