Jadłospis Przedszkole Nr 57
02.06.25 poniedziałek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, serek waniliowy 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Lody: sorbet” truskawkowy, lody śmietankowe
Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z kaszką kuskus i ziel pietr 200ml (żeberka wieprzowe por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang, koncentrat pomidory, kaszka kuskus,czosnek, śmietana 18%), makaron pene w sosie brokułowo śmietanowym 150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)
Podwieczorek: Ciasto bananowe (wypiek własny), herbata owocowa
03.06.25 wtorek
I Śniadanie: Zupa mleczna owsianka, pieczywo mieszane z masłem 40g, masło orzechowe 20g ser żółty30g, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2)
II Śniadanie: Arbuz
Obiad: Rosół z drobiu z makaronem nitki i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna ziel angielskie, lubczyk), podudzie z kurczaka pieczone w przyprawach 60g, ziemniaki z wody 100g, surówka z marchwi i jabłka 60g, napój jabłkowy 150ml (1,2,3,4,)
Podwieczorek : Bułka maślana z masłem i powidłami śliwkowymi, herbata owocowa 150ml
04.06.25 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, paróweczka z szynki na gorąco 50g, rzodkiewka, ogórek św, pomidor,szczypiorek,sałata lodowa, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Ogórek św, pestki słonecznika
Obiad: Zupa wiejska zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml (żeberka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziemniaki, ziele ang, czosnek, lubczyk, śmietana 18%,), kapusta młoda duszona z kiełbaską podwawelską i koperkiem 60g, ziemniaki z wody 100g, kompot owocowy 150ml (1,4,2)
Podwieczorek : Kisiel owocowy 150ml , wafle ryżowe
05.06.25 czwartek
I Śniadanie: Zupa mleczna z ryżem 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, dżem owocowy 100% 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, herbata 150ml (1,2,3)
II Śniadanie: Jabłko
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami z pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziele angielskie, mieszanka warzyw 8 składnikowa, ziemniaki), bitki schabowe w sosie własnym 60g, kasza gryczana na sypko 100g, buraczki zasmażane 60g woda z cytryną i miodem 150ml, (1,2,4)
Podwieczorek Truskawki
06.06.25 piątek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, polędwica sopocka 30g, pasta z tuńczyka, jajka, ogórka kiszonego i kukurydzy 20g (wyrób własny) sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” na mleku, herbata 150ml (1,2,3)
II Śniadanie: Marchewka, pestki dyni
Obiad: Zupa z kaszą jaglaną i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel kasza jaglana czosnek), kotlet jajeczny 60g ziemniaki z wody 100g, marchewka z groszkiem oprószana 60g, kompot owocowy 150ml(1,2,3,4,5)
Podwieczorek: Maślanka owocowa,150 ml, podpłomyki (2)
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej
Informacja o alergenach:
1. zboża i produkty pochodne,
2.mleko
3.jaja i produkty pochodne,
4.seler i produkty pochodne
5.ryby i produkty pochodne
6.skorupiaki i produkty pochodne,
7.mięczaki
8.gorczyca i produkty pochodne
9.nasiona sezamu i produkty pochodne
10.dwutlenek siarki,
11.łubin
Sporządziła:
intendentka Ewa Idźkowiak
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...
81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26