Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

jadłospis.26-30.05.2025

Przedszkole Nr57

26.05.25 poniedziałek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g,humus z suszonymi pomidorami 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Melon miodowy

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i ziel pietr 200ml,(tuszka kurczaka, czerwona soczewica, ziemniaki, czosnek,) pierogi leniwe z bułeczką tartą 150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: Kasza manna na mleku na gęsto z malinami 150ml

 

27.05.25 wtorek

I Śniadanie: Zupa mleczna płatki orkiszowe, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g dżem owocowy 100% 20g, sałata lodowa, papryka czerw,ogórek św, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Ogórek pestki słonecznika

Obiad:Krupnik ryżowy z ziel piet 200ml (tuszka kurczaka, włoszczyzna, ryż biały przyprawy,), kotlet pożarski 60g, ziemniaki z wody100g, surówka z selera jabłka i rodzynek 60g, lemoniada 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek : Chałka maślana z masłem, herbata owocowa 150ml (1,2)

28.05.25 środa

 

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka wieprzowa parzona 30g, serek puszysty z ziołami 20g, sałata lodowa, rzodkiewka, kawa „inka” na mleku, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Banan

Obiad: Zupa krem z broków i ziemniaków z zieloną pietruszką(tuszka kurczaka, włoszczyzna, brokuły, ziemniaki), makaron kokardki z piersią kurczaka w sosie szpinakowym 150g, kompot z owoców 150ml

Podwieczorek : Budyń waniliowy z musem z truskawek 150 ml

29.05.25 czwartek

I Śniadanie: Zupa mleczna płatki miodowe 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, miód naturalny 20g, sałata lodowa, pomidor, ogórek św, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Zupa pieczarkowa zabielana z ziemniakami i pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna, pieczarka uprawna, ziemniaki, śmietanka słodka 18%) gulasz z szynki z warzywami 60g, kasza bulgur na sypko 100g, sok pomarańczowy 100% 150ml (1,2,4)

 Podwieczorek Andruty przekładane marmoladą, herbata owocowa 150ml

30.05.25 piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z indyka 30g, jajko gotowane ze szczypiorkiem20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Marchewka, pestki dyni

Obiad: Barszcz ukraiński zabielany z ziemniakami i ziel pietr 200ml, (tuszka kurczaka, włoszczyzna, buraki, ziemniaki, naturalny syrop buraczany, fasola biała, kapusta biała, śmietana 18%) paluszki rybne „frosty” (linia szkolna) 60g, ziemniaki z wody 150g, surówka z kapusty kiszonej i marchwi 60g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4,5)

Podwieczorek: Mus warzywno-owocowy 200ml, podpłomyki

 

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-05-23 12:49:10
Ilość wyświetleń: 8053

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej