Z okazji ferii zimowych, życzymy Wam, drodzy uczniowie bezpiecznego i radosnego wypoczynku.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

jadłospis. 24-28.02.2025

Jadłospis Przedszkole Nr 57

 

24.02.25 poniedziałek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka drobiowa 30g, dżem owocowy 100% 20g sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie:Jabłko

Obiad: Barszcz biały z białą kiełbaską zabielany z ziemniakami i ziel pietr 200ml (biała kiełbaska por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang,barszcz biały śmietana 18%, ziemniaki, czosnek,majeranek, ), makaron carbonara 150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: Budyń śmietankowy z malinami150g (2)

25.02.25 wtorek

I Śniadanie: Zupa mleczna płatki zbożowe pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 20g, nutella z daktyli (wyrób własny), sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2)

II Śniadanie: Marchewka, pestki słonecznika

Obiad: Rosół drobiowy z makaronem nitki i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna ziel angielskie, lubczyk, makaron nitki), kotlet pożarski 60g, ziemniaki z wody 150g, mizeria ze śmietaną i koperkiem 60g, lemoniada 150 ml(1,2,3,4,)

Podwieczorek : Bułka maślana z masłem i powidłami, herbata owocowa (2)

26.02.25 środa

 

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka gotowana 30, twarożek z czarnuszką (wyrób własny) 20g, sałata lodowa, ogórek św, papryka czerw, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Melon miodowy

Obiad: Zupa ziemniaczana zabielana z pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kucharek linia szkolna, ziele angielskie,lubczyk,ziemniaki, śmietana 18%) fasolka po bretońsku150g, bułeczka kajzerka 60g kompot owocowy150ml, (1,2,4)

Podwieczorek : Kisiel owocowy z tartym jabłkiem 150ml, wafle ryżowe

27.02.25 czwartek

I Śniadanie: Zupa mleczna płatki jaglane 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g,miód naturalny 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Banan

Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej i ziemniakami z ziel pietr 200ml (żeberka wieprzowe marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziemniaki, ziele ang, czosnek, lubczyk, kasza jęczmienna drobna), kopytka gnoci 150g, kapusta kiszona zasmażana 60g, lemoniada 150ml (1,4,2)

 Podwieczorek Pączek z marmoladą 100g herbata owocowa 150ml (1,2,3)

28.02.25 piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 20g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem (wyrób własny) 30g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Galaretka owocowa „urodzinowa” z bitą śmietaną

Obiad: Zupa z groszku zielonego z ziemniakami i ziel pietr 200ml (tuszka kurczaka por, seler, pietruszka korzeń, kucharek linia szkolna, ziel ang,groszek zielony,ziemniaki czosnek), filet z dorsza w panierce 100g, ziemniaki z wody 150g surówka z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego i jabłka 60g, sok jabłkowy 150ml (1,3,4,5)

Podwieczorek: Jogurt naturalny z truskawkami150ml

 

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-02-21 13:39:04
Ilość wyświetleń: 6883

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej