Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

jadłospis.08-12.12.2025

 

Jadłospis Przedszkole Nr 57

08.12.25 poniedziałek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka parzona wieprzowa 30g, serek puszysty z ziołami 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang, soczewica czerwona ziemniaki,czosnek), makaron świderki z szynką konserwową i brokułami w sosie śmietanowym 180g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: Budyń waniliowy z truskawkami 150ml

09.12.25 wtorek

I Śniadanie: Zupa mleczna zacierka 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g nutella z daktyli (wyrób własny) 20g, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2)

II Śniadanie: Kalarepka

Obiad: Zupa krem z kalafiora z pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna ziel angielskie, lubczyk, różyczki kalafiora, ziemniaki), kurczak w potrawce z warzywami i  ryżem parabolicznym 180g, sok jabłkowy 100% 150ml (1,2,3,4,)

Podwieczorek : Bułka maślana z masłem i powidłami śliwkowymi herbata owocowa (1,2)

 

10.12.25 środa

 

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g,szynka gotowana z piersi indyka 30,pasta marchwi z papryką czerwoną i słonecznikiem (wyrób własny) sałata lodowa, ogórek św, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Mandarynka

Obiad: Zupa wiejska zabielana z kiełbaską i ziemniakami i ziel pietr 200ml (żeberka wieprzowe marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, kiełbasa podwawelska ziemniaki, ziele ang, czosnek, śmietana 18%), kapusta mieszana duszona z warzywami i mięsem (szynka) 160g, ziemniaki z wody 180g, kompot owocowy 150ml (1,4)

Podwieczorek : Kisiel owocowy150ml, podpłomyki

11.12.25 czwartek

I Śniadanie: Zupa mleczna owsianka 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, dżem owocowy 100% 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, papryka czerw, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Ogórek św, pestki dyni

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziele angielskie,lubczyk, fasolka szparagowa cięta, ziemniaki), sznycelki z piersi indyka w sosie koperkowym 60g, kasza gryczana na sypko 160g, marchewka mini z wody z masłem i bułką tartą 60g sok z wiśni 100% 150ml, (1,2,3,4)

 Podwieczorek Andruty przekładane marmoladą, herbata owocowa 150ml

12.12.25 piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z indyka 30g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem (wyrób własny) 20g sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka”na mleku, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Melon miodowy

Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna,konc pom, ryż biały,śmietana 18%), kotlet rybny 60g ziemniaki z wody 180g,surówka z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego, jabłka i koperku 60g, kompot owocowy 150ml (1,3,4,5)

Podwieczorek: Mus owocowo-warzywny

 

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-12-05 13:08:16
Ilość wyświetleń: 11644

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

P 57( grupy)/SP NR 46 (klasy)

Więcej informacji

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej