Przedszkole Nr57
26.05.25 poniedziałek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g,humus z suszonymi pomidorami 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Melon miodowy
Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i ziel pietr 200ml,(tuszka kurczaka, czerwona soczewica, ziemniaki, czosnek,) pierogi leniwe z bułeczką tartą 150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)
Podwieczorek: Kasza manna na mleku na gęsto z malinami 150ml
27.05.25 wtorek
I Śniadanie: Zupa mleczna płatki orkiszowe, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g dżem owocowy 100% 20g, sałata lodowa, papryka czerw,ogórek św, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Ogórek pestki słonecznika
Obiad:Krupnik ryżowy z ziel piet 200ml (tuszka kurczaka, włoszczyzna, ryż biały przyprawy,), kotlet pożarski 60g, ziemniaki z wody100g, surówka z selera jabłka i rodzynek 60g, lemoniada 150ml (1,2,3,4)
Podwieczorek : Chałka maślana z masłem, herbata owocowa 150ml (1,2)
28.05.25 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka wieprzowa parzona 30g, serek puszysty z ziołami 20g, sałata lodowa, rzodkiewka, kawa „inka” na mleku, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Banan
Obiad: Zupa krem z broków i ziemniaków z zieloną pietruszką(tuszka kurczaka, włoszczyzna, brokuły, ziemniaki), makaron kokardki z piersią kurczaka w sosie szpinakowym 150g, kompot z owoców 150ml
Podwieczorek : Budyń waniliowy z musem z truskawek 150 ml
29.05.25 czwartek
I Śniadanie: Zupa mleczna płatki miodowe 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, miód naturalny 20g, sałata lodowa, pomidor, ogórek św, herbata 150ml (1,2,3)
II Śniadanie: Jabłko
Obiad: Zupa pieczarkowa zabielana z ziemniakami i pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna, pieczarka uprawna, ziemniaki, śmietanka słodka 18%) gulasz z szynki z warzywami 60g, kasza bulgur na sypko 100g, sok pomarańczowy 100% 150ml (1,2,4)
Podwieczorek Andruty przekładane marmoladą, herbata owocowa 150ml
30.05.25 piątek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z indyka 30g, jajko gotowane ze szczypiorkiem20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Marchewka, pestki dyni
Obiad: Barszcz ukraiński zabielany z ziemniakami i ziel pietr 200ml, (tuszka kurczaka, włoszczyzna, buraki, ziemniaki, naturalny syrop buraczany, fasola biała, kapusta biała, śmietana 18%) paluszki rybne „frosty” (linia szkolna) 60g, ziemniaki z wody 150g, surówka z kapusty kiszonej i marchwi 60g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4,5)
Podwieczorek: Mus warzywno-owocowy 200ml, podpłomyki
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej
Informacja o alergenach:
1. zboża i produkty pochodne,
2.mleko
3.jaja i produkty pochodne,
4.seler i produkty pochodne
5.ryby i produkty pochodne
6.skorupiaki i produkty pochodne,
7.mięczaki
8.gorczyca i produkty pochodne
9.nasiona sezamu i produkty pochodne
10.dwutlenek siarki,
11.łubin
Sporządziła:
intendentka Ewa Idźkowiak
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...
81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26