Przedszkole Nr57
20.01.25 poniedziałek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, serek waniliowy 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Marchewka, pestki słonecznika
Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml,(kurczak tuszka, ogórki kiszone,ziemniaki, czosnek,śmietana 18% ) ryż paraboliczny z jabłkiem i brzoskwiniami palny jogurtem naturalnym z miodem150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)
Podwieczorek: Szejk truskawkowo bananowy 150ml, podpłomyki (2)
21.01.25 wtorek
I Śniadanie: Zupa mleczna zacierka pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g dżem owocowy 100% 20g, sałata lodowa, rzodkiewka,ogórek św, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Jabłko
Obiad: Rosolnik z kaszą manną i pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna, kasza manna), pierś kurczaka panierowana 60g, ziemniaki z wody 150g, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego, kukurydzy, papryki czerwonej 60g lemoniada150ml (1,2,3,4)
Podwieczorek : Bułka paryska z masłem i warzywami, herbata owocowa 150ml (2)
22.01.25 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, paróweczka z szynki 100% na gorąco 50g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao na mleku, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Mandarynka
Obiad: Zupa wiejska zabielana z kiełbaską, ziemniakami i ziel pietr 200ml,(kiełbasa podwawelska, włoszczyzna, mieszanka warzyw, ziemniaki czosnek, śmietana 18%), makaron spaghetti z mięsem i sosem bolońskim posypany żółtym serem 150g, kompot owocowy 150ml (1,4,2)
Podwieczorek :Kisiel owocowy z tartym jabłkiem 150ml, wafle ryżowe
23.01.25 czwartek
I Śniadanie: Zupa mleczna z ryżem 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, miód naturalny 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, papryka czerw,ogórek św, herbata 150ml (1,2,3)
II Śniadanie: Ogórek św, pestki dyni
Obiad: Zupa krem z marchwi z pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka,włoszczyzna,marchew,,ziemniaki, lubczyk), stek wieprzowy z cebulką 60g, kasza gryczana na sypko 150g, surówka z ogórka kiszonego, cebuli i marchwi 60g, woda z cytryną i miodem 150ml (1,2,4)
Podwieczorek Banan, ciasteczka zbożowe „sante”
24.01.25 piątek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, pasta serowa ze szczypiorkiem (wyrób własny) 20g, szynka parzona 30g sałata lodowa, ogórek św, pomidor, papryka czerw, kawa „inka”z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Melon miodowy
Obiad: Zupa wiosenna z ziemniakami i ziel pietr 200ml, (tuszka kurczaka włoszczyzna, wiosenny bukiet warzyw, ziemniaki, przyprawy) paluszki rybne (linia szkolna) 60g, ziemniaki z wody, 150g, sałata masłowa ze śmietaną i szczypiorkiem kompot owocowy 150ml (1,2,4,5)
Podwieczorek: Jogurt naturalny z truskawkami 150ml
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej
Informacja o alergenach:
1. zboża i produkty pochodne,
2.mleko
3.jaja i produkty pochodne,
4.seler i produkty pochodne
5.ryby i produkty pochodne
6.skorupiaki i produkty pochodne,
7.mięczaki
8.gorczyca i produkty pochodne
9.nasiona sezamu i produkty pochodne
10.dwutlenek siarki,
11.łubin
Sporządziła:
intendentka Ewa Idźkowiak
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...
81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26