Przedszkole Nr57
27.01.25 poniedziałek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g,serek almette z ziołami 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Jabłko
Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i ziel pietr 200ml,(kurczak tuszka,czerwona soczewica,ziemniaki, czosnek, ) pierogi ruskie okraszone cebulką 150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)
Podwieczorek: Budyń waniliowy na mleku z malinami 150ml (2)
28.01.25 wtorek
I Śniadanie: Zupa mleczna owsianka,pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g mdło orzechowe 20g, sałata lodowa, rzodkiewka,ogórek św, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Ogórek świeży, pestki słonecznika
Obiad:Zupa z groszku zielonego z ziemniakami i ziel piet 200ml (tuszka kurczaka, włoszczyzna, groszek zielony, przyprawy, ziemniaki), pulpety drobiowo wieprzowe w sosie koperkowym 60g, kasza bulgur z vermiceli 150g, marchewka mini z wody z masełkiem 60g, sok jabłkowy 150ml (1,3,2,4)
Podwieczorek : Chałka maślana z masłem, herbata owocowa 150ml
29.01.25 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka wieprzowa gotowana 30g, twarożek z czarnuszką 20g (wyrób własny), sałata lodowa, ogórek św, papryka czerw, kawa „inka” na mleku, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Marchewka, pestki dyni
Obiad: Rosół drobiowy z makaronem nitki i zieloną pietruszką (tuszka kurczaka, włoszczyzna, przyprawy, makaron nitki),udko z kurczaka pieczone w przyprawach 60g, ziemniaki z wody 150g, surówka z selera, jabłka z rodzynkami 60g, kompot owocowy (1,2,4)
Podwieczorek : Kasza manna na mleku na gęsto z truskawkami 150g (1,2)
30.01.25 czwartek
I Śniadanie: Zupa mleczna płatki jaglane 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, dżem owocowy 100% 20g, sałata lodowa, pomidor, rzodkiewka, ogórek św, herbata 150ml (1,2,3)
II Śniadanie: Melon miodowy
Obiad: Zupa krem z brokułów zabielana z pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna, brokuły, ziemniaki, śmietana 18%) chili con carne z makaronem ryżowym 150g, napój owocowy 150ml (1,2,4)
Podwieczorek Andruty przekładane marmoladą, herbata owocowa 150ml
31.01.25 piątek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z indyka 30g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem (wyrób własny) sałata lodowa, ogórek św, pomidor kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Galaretka owocowa „urodzinowa” z bitą śmietaną
Obiad: Krupnik ryżowy z ziel pietr 200ml, (tuszka kurczaka, włoszczyzna, ryż biały) filet z dorsza w panierce 100g,ziemniaki z wody 150g, surówka z kapusty kiszonej i marchwi 60g kompot owocowy 150ml (1,2,4,5)
Podwieczorek: Maślanka owocowa 150ml, podpłomyki (1,2)
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej
Informacja o alergenach:
1. zboża i produkty pochodne,
2.mleko
3.jaja i produkty pochodne,
4.seler i produkty pochodne
5.ryby i produkty pochodne
6.skorupiaki i produkty pochodne,
7.mięczaki
8.gorczyca i produkty pochodne
9.nasiona sezamu i produkty pochodne
10.dwutlenek siarki,
11.łubin
Sporządziła:
intendentka Ewa Idźkowiak
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...
81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26