Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

jadłospis.15-19.04.2024

Jadłospis Przedszkole Nr 57

22.04.24 poniedziałek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, indyk gotowany 30g, humus z suszonymi pomidorami 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Barszcz biały na białej kiełbasce zabielany z ziemniakami i ziel pietr 200ml (biała kiełbasa, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang, ziemniaki,czosnek, majeranek, śmietana 18%), placki ziemniaczane posypane cukrem 150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: Budyń waniliowy z musem z malin 150ml (2)

23.04.24 wtorek

I Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem gwiazdki, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g nutella z daktyli (wyrób własny) 20g, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2)

II Śniadanie: Ogórek świeży, pestki słonecznika

Obiad: Zupa z groszku zielonego z ziemniakami i pietr ziel 200ml (żeberka wieprzowe, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, groszek zielony ziemniaki, ziel angielskie, lubczyk), gulasz z szynki w sosie własnym 60g, kasza bulgur na sypko 150g, sałatka z ogórka kiszonego i marchwi 60g sok jabłkowy 100% 150ml (1,2,3,4,)

Podwieczorek : Chałka maślana z masłem i miodem, herbata owocowa 150ml

24.04.24 środa

 

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka parzona 30g, twaróg z suszonymi pomidorami 20g, sałata lodowa, ogórek św,papryka czerwona, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Melon miodowy

Obiad: Zupa koperkowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml (tuszka kurczaka marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, koper ogrodowy, ziemniaki, ziele ang, czosnek, lubczyk,śmietana 18%), fasolka „Jaś” po bretońsku 180g, bułeczka pszenna 50g kompot owocowy 150ml (1,4,2,)

Podwieczorek : Jogurt naturalny z truskawkami z truskawkami 150ml , wafle ryżowe (2)

25.04.24 czwartek

I Śniadanie: Zupa mleczna płatki jaglane 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g miód naturalny 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, papryka czerw, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Kiwi

Obiad: Zupa krem z kalafiora z kaszą kuskus z pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziele angielskie,lubczyk,kasza kuskus, różyczki kalafiora), zapiekanka makaronowa z kiełbaską i warzywami 150g sok pomarańczowy 100% 150ml, (1,4)

 Podwieczorek: Andruty przekładane marmoladą, herbata owocowa 150ml


26.04.24 piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, pasta z tuńczyka, ogórka kiszonego, jajka i kukurydzy (wyrób własny) 20g, szynka gotowana 30g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka”na mleku, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Galaretka urodzinowa z bitą śmietaną 150ml

Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z makaronem nitki i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, koncn pom, makaron nitki czosnek, śmietana 18%), kotlet jajeczny 60g, ziemniaki z wody 150g, marchewka z groszkiem oprószana 60g, kompot owocowy 150ml(1,2,3,4)

Podwieczorek: Kasza manna na mleku na gęsto z musem z malin 150ml

 

 

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2024-04-19 12:47:25
Ilość wyświetleń: 3101

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej