Przedszkole Nr57 13.10.25 poniedziałek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, serek puszysty z ogórkiem 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Gruszka konferencja Obiad: Zupa z grochowa z ziemniakami i ziel pietr 200ml,(boczek wędzony,groch łuskany ziemniaki, czosnek,majeranek) ryż paraboliczny z jabłkiem i mango polany sosem jogurtowo śmietanowym z miodem150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4) Podwieczorek: Kasza manna na mleku na gęsto z malinami 150ml (2)
14.10.25 wtorek I Śniadanie: Zupa mleczna płatki jaglane, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g nutella z daktyli (wyrób własny) 20g, sałata lodowa, rzodkiewka,ogórek św, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Ogórek świeży, pestki słonecznika Obiad: Zupa koperkowa zabielana z makaronem gwiazdki i pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna, koper ogrodowy makaron gwiazdki, śmietana 18%), kapusta mieszana gotowana z mięsem i warzywami 60g, ziemniaki z wody 180g, sok jabłkowy 100% 150ml (1,4) Podwieczorek : Chałka drożdżowa z masłem, herbata owocowa 150ml 15.10.25 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka parzona 30g, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką 20g (wyrób własny) sałata lodowa, ogórek św, papryka czerw, kawa „inka” na mleku, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Jabłko Obiad: Rosolnik z kaszą jaglaną i ziel piet 200ml (tuszka kurczaka, włoszczyzna, kasza jaglaną), makaron pene z szynką drobiową, brokułami w sosie śmietanowym 180g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4) Podwieczorek : Galaretka owocowa 150g, biszkopty bez cukru 16.10.25 czwartek I Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem nitki 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, miód naturalny 20g, sałata lodowa, pomidor, papryka czerw, ogórek św, herbata 150ml (1,2,3) II Śniadanie: Melon miodowy Obiad:Zupa krem z kalafiora z ziel pietr 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna, lubczyk, różyczki kalafiora, ziemniaki, czosnek) kaszotto z kurczakiem i warzywami 180g, lemoniada 150ml (1,4,2) Podwieczorek Ciasto marchewkowe (wypiek własny), herbata owocowa 150ml 17.10.25 piątek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, pierś z indyka gotowana 30g, jajko gotowane na twardo ze szczypiorkiem 20g sałata lodowa, ogórek św, pomidor kawa „inka”z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Marchewka, pestki dyni Obiad: Barszcz ukraiński zabielany z ziemniakami i ziel pietr 200ml, (tuszka kurczaka, włoszczyzna, kapusta biała, fasola, ziemniaki, buraki,przyprawy), kotlet z dorsza 60g, ziemniaki z wody 150g, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego i jabłka 60g, kompot owocowy 150ml (1,2,4,5) Podwieczorek: Jogurt naturalny z miodem i granola owocową 150ml
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej Informacja o alergenach: 1. zboża i produkty pochodne, 2.mleko 3.jaja i produkty pochodne, 4.seler i produkty pochodne 5.ryby i produkty pochodne 6.skorupiaki i produkty pochodne, 7.mięczaki 8.gorczyca i produkty pochodne 9.nasiona sezamu i produkty pochodne 10.dwutlenek siarki, 11.łubin
Sporządziła: intendentka Ewa Idźkowiak
|
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...
81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26