Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

jadłospis.03-07.11.2025

Jadłospis Przedszkole Nr 57

 

03.11.25 poniedziałek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka gotowana 30g, serek waniliowy 20g sałata lodowa, ogórek św, pomidor kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Melon miodowy

Obiad: Barszcz biały na białej kiełbasce zabielany z ziemniakami i ziel pietr 200ml (biała kiełbasa por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang,barszcz biały (konc) ziemniaki, czosnek,majeranek), ryż paraboliczny z jabłkami, mango, polany sosem jogurtowo śmietanowym 180g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: Kasza manna na mleku na gęsto z truskawkami150 ml

 

04.11.25 wtorek

I Śniadanie: Zupa mleczna zacierka, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30 nutella z daktyli (wyrób własny) 20g, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2)

II Śniadanie: Kalarepka

Obiad: Zupa krem z kalafiora z pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna ziel angielskie, lubczyk, różyczki kalafiora, ziemniaki), pierś kurczaka panierowana w sezamie 60g, ziemniaki z wody 150g, marchewka z groszkiem oprószana 60g, sok pomarańczowy 100% (1,2,3,4,)

Podwieczorek : Chałka drożdżowa z kruszonką z masłem, herbata owocowa (1,2)

05.11.25 środa

 

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, polędwica sopocka 30g, twarożek z suszonymi pomidorami (wyrób własny) sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Gruszka

Obiad: Zupa ziemniaczana z ziel pietr 200ml (tuszka kurczaka marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna,ziemniaki, ziele ang, czosnek, lubczyk), łazanki z kiszoną kapustą i mięsem (szynka wieprzowa) 180g, kompot owocowy 150ml (1,4,2)

Podwieczorek : „Danio” waniliowe 150ml

06.11.25 czwartek

I Śniadanie: Zupa mleczna makaron gwiazdki 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g,miód naturalny 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, ogórek św, ogórek św, papryka czerw, pomidor, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Jabłko

Obiad:Zupa z kapusty białej z ziemniakami i koperkiem 200ml (żeberka wieprzowe, marchew, por, seler, pietruszka,korzeń,kucharek,ziele,angielskie,lubczyk,ziemniaki, kapusta biała), gulasz z szynki z warzywami 60g,kasza bulgur na sypko 180g, ogórek kwaszony 60g, sok jabłkowy 150ml, (1,2,4)

 Podwieczorek Andruty przekładane marmoladą, herbata owocowa 150ml

07.11.25 piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka wieprzowa parzona 30g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem (wyrób własny), sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Marchewka, pestki słonecznika

Obiad: Zupa buraczkowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml (tuszka kurczaka por, seler, pietruszka korzeń, kucharek linia szkolna, ziel buraki, konc buraczany, ziemniaki czosnek, śmietana 18%) filet dorsza panierowany 100g, ziemniaki z wody 150g sałata masłowa ze śmietaną i szczypiorkiem 60g, kompot owocowy 150ml(1,2,3,4,5)

Podwieczorek: Jogurt naturalny z granola owocową 150ml

 

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-10-31 16:17:24
Ilość wyświetleń: 10979

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej