|
|
|
Przedszkole Nr57 15.12.25 poniedziałek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g,serek waniliowy 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Melon miodowy Obiad: Barszcz biały na białej kiełbasce zabielany z ziemniakami i ziel pietr 200ml,(boczek wędzony, barszcz biały,ziemniaki, majeranek, czosnek,) naleśniki z twarogiem ze śmietaną zakwaszaną 18% 180g, kompot owocowy 150ml (1,3,4) Podwieczorek: Kasza kukurydziana na mleku na gęsto z malinami 150ml (2) 16.12.25 wtorek I Śniadanie: Zupa mleczna płatki kukurydziane, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g masło orzechowe 20g, sałata lodowa, rzodkiewka,ogórek św, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Ogórek św, pestki słonecznika Obiad: Rosół drobiowy z makaronem nitki i ziel piet 200ml (tuszka kurczaka, włoszczyzna,makaron nitki przyprawy), pierś kurczaka panierowana 60g, ziemniaki z wody 180g, surówka z marchwi i jabłka 60g, sok pomarańczowy 150ml (1,3,4) Podwieczorek: Bułka paryska z masłem i warzywami (pomidor, ogórek św, szczypiorek), herbata owocowa 150ml 17.12.25 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, paróweczka z szynki na ciepło 50g,sałata lodowa, pomidor, ogórek św, kawa „inka” na mleku, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Jabłko Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i zieloną pietruszką (tuszka kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna wiejska, ziemniaki przyprawy), makaron spaghetti z mięsem (szynka wieprzowa), sosem bolońskim i serem żółtym 180g, kompot z owoców 150ml Podwieczorek : Maślanka owocowa 150ml, wafle ryżowe (2) 18.12.25 czwartek I Śniadanie: Zupa mleczna płatki jaglane 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 20g, pasztet mięsno warzywny (wyrób własny)30g, sałata lodowa, papryka czerw, ogórek św, herbata 150ml (1,2,3) II Śniadanie: Kalarepka Obiad: Zupa brokułowa z kaszą kuskus i pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna,brokuły, kasza kuskus, śmietanka słodka 18%), udko kurczaka trybowane pieczone w przyprawach 60g, ziemniaki z wody 180g, marchewka z groszkiem zasmażana 60g, sok jabłkowy 100% 150ml (1,2,4) Podwieczorek Banan 19.12.25 piątek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z indyka 30g, jajecznica ze szczypiorkiem 50g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Piernik świąteczny (wypiek własny), herbata owocowa Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i ziel pietr 200ml, (tuszka kurczaka, włoszczyzna, buraki, ziemniaki, przyprawy, śmietana 18%) pierogi z kapustą okraszone cebulką 180g kompot owocowy 150ml (1,2,3,4,) Podwieczorek: Mandarynki, flipsy kukurydziane
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej Informacja o alergenach: 1. zboża i produkty pochodne, 2.mleko 3.jaja i produkty pochodne, 4.seler i produkty pochodne 5.ryby i produkty pochodne 6.skorupiaki i produkty pochodne, 7.mięczaki 8.gorczyca i produkty pochodne 9.nasiona sezamu i produkty pochodne 10.dwutlenek siarki, 11.łubin Sporządziła: intendentka Ewa Idźkowiak
|
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26