Jadłospis Przedszkole Nr 57 22.09.25 poniedziałek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, serek puszysty z ziołami 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Jabłko Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i ziel pietr 200ml (żeberka wieprzowe por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang, czerwona soczewica, ziemniaki), makaron carbonara 180g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4) Podwieczorek: Kasza manna na mleku na gęsto z malinami 23.09.25 wtorek I Śniadanie: Zupa mleczna płatki wielozbożowe, pieczywo mieszane z masłem 40g,dżem owocowy 100% 20g ser żółty30g, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2) II Śniadanie: Ogórek świeży, pestki dyni Obiad: Krupnik z kaszy pęczak z ziemniakami i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna ziel angielskie, lubczyk kasza pęczak ziemniaki), pulpety drobiowo wieprzowe w sosie koperkowym 60g, ziemniaki z wody 100g, warzywa letnie z wody z rozmarynem 60g, sok jabłko 100% 150ml (1,2,3,4,) Podwieczorek : Bułka paryska z masłem i warzywami (pomidor, ogórek św, szczypiorek), herbata owocowa 150ml 24.09.25 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka wieprzowa gotowana 30g, pasta marchewkowa, ogórek św, pomidor,szczypiorek,sałata lodowa, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Melon miodowy Obiad: Zupa pieczarkowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, pieczarki uprawne ziemniaki, ziele ang, czosnek, lubczyk, śmietana 18%,), leczo z kiełbaską podwawelską i warzywami z ryżem parabolicznym 180g, kompot owocowy 150ml (1,4,2) Podwieczorek : Andruty przekładane marmoladą, herbata owocowa 150ml 25.09.25 czwartek I Śniadanie: Zupa mleczna owsianka 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, miód naturalny20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, herbata 150ml (1,2,3) II Śniadanie: Marchewka , słonecznik łuskany Obiad: Zupa z białej kapusty z ziemniakami z pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziele angielskie, kapusta biała, ziemniaki), gulasz drobiowy w sosie pomidorowym 60g, kasza bulgur na sypko 180g, buraczki zasmażane 60g sok pomarańczowy 150ml, (1,2,4) Podwieczorek Sałatka owocowa (melon, arbuz, borówka amerykańska) 100g 26.09.25 piątek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, polędwica sopocka 30g, pasta z tuńczyka, jajka, ogórka kiszonego i kukurydzy 20g (wyrób własny) sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” na mleku, herbata 150ml (1,2,3) II Śniadanie: Galaretka owocowa „urodzinowa” z bitą śmietaną (2) Obiad: Botwinka z ziemniakami zabielana z ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel botwinka, ziemniaki, czosnek), kotlet jajeczny 60g ziemniaki z wody 100g, marchewka z groszkiem oprószana 60g, kompot owocowy 150ml(1,2,3,4,5) Podwieczorek: Jogurt naturalny z miodem i nasionami „Chia”,150 ml, (2)
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej Informacja o alergenach: 1. zboża i produkty pochodne, 2.mleko 3.jaja i produkty pochodne, 4.seler i produkty pochodne 5.ryby i produkty pochodne 6.skorupiaki i produkty pochodne, 7.mięczaki 8.gorczyca i produkty pochodne 9.nasiona sezamu i produkty pochodne 10.dwutlenek siarki, 11.łubin
Sporządziła: intendentka Ewa Idźkowiak
|
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...
81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26