Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

jadłospis. 22-26.09.2025

Jadłospis Przedszkole Nr 57

22.09.25 poniedziałek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, serek puszysty z ziołami 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i ziel pietr 200ml (żeberka wieprzowe por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang, czerwona soczewica, ziemniaki), makaron carbonara 180g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: Kasza manna na mleku na gęsto z malinami

23.09.25 wtorek

I Śniadanie: Zupa mleczna płatki wielozbożowe, pieczywo mieszane z masłem 40g,dżem owocowy 100% 20g ser żółty30g, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2)

II Śniadanie: Ogórek świeży, pestki dyni

Obiad: Krupnik z kaszy pęczak z ziemniakami i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna ziel angielskie, lubczyk kasza pęczak ziemniaki), pulpety drobiowo wieprzowe w sosie koperkowym 60g, ziemniaki z wody 100g, warzywa letnie z wody z rozmarynem 60g, sok jabłko 100% 150ml (1,2,3,4,)

Podwieczorek : Bułka paryska z masłem i warzywami (pomidor, ogórek św, szczypiorek), herbata owocowa 150ml

24.09.25 środa

 

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka wieprzowa gotowana 30g, pasta marchewkowa, ogórek św, pomidor,szczypiorek,sałata lodowa, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Melon miodowy

Obiad: Zupa pieczarkowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, pieczarki uprawne ziemniaki, ziele ang, czosnek, lubczyk, śmietana 18%,), leczo z kiełbaską podwawelską i warzywami z ryżem parabolicznym 180g, kompot owocowy 150ml (1,4,2)

Podwieczorek : Andruty przekładane marmoladą, herbata owocowa 150ml

25.09.25 czwartek

I Śniadanie: Zupa mleczna owsianka 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, miód naturalny20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Marchewka , słonecznik łuskany

Obiad: Zupa z białej kapusty z ziemniakamipietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziele angielskie, kapusta biała, ziemniaki), gulasz drobiowy w sosie pomidorowym 60g, kasza bulgur na sypko 180g, buraczki zasmażane 60g sok pomarańczowy 150ml, (1,2,4)

 Podwieczorek Sałatka owocowa (melon, arbuz, borówka amerykańska) 100g

26.09.25 piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, polędwica sopocka 30g, pasta z tuńczyka, jajka, ogórka kiszonego i kukurydzy 20g (wyrób własny) sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” na mleku, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Galaretka owocowa „urodzinowa” z bitą śmietaną (2)

Obiad: Botwinka z ziemniakami zabielana z ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel botwinka, ziemniaki, czosnek), kotlet jajeczny 60g ziemniaki z wody 100g, marchewka z groszkiem oprószana 60g, kompot owocowy 150ml(1,2,3,4,5)

Podwieczorek: Jogurt naturalny z miodem i nasionami „Chia”,150 ml, (2)

 

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

 

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-09-19 11:10:25
Ilość wyświetleń: 10016

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

P 57( grupy)/SP NR 46 (klasy)

Więcej informacji

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej