Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

jadłospis.15-19.12.2025

 

Przedszkole Nr57

15.12.25 poniedziałek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g,serek waniliowy 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Melon miodowy

Obiad: Barszcz biały na białej kiełbasce zabielany z ziemniakami i ziel pietr 200ml,(boczek wędzony, barszcz biały,ziemniaki, majeranek, czosnek,) naleśniki z twarogiem ze śmietaną zakwaszaną 18% 180g, kompot owocowy 150ml (1,3,4)

Podwieczorek: Kasza kukurydziana na mleku na gęsto z malinami 150ml (2)

16.12.25 wtorek

I Śniadanie: Zupa mleczna płatki kukurydziane, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g masło orzechowe 20g, sałata lodowa, rzodkiewka,ogórek św, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Ogórek św, pestki słonecznika

Obiad: Rosół drobiowy z makaronem nitki i ziel piet 200ml (tuszka kurczaka, włoszczyzna,makaron nitki przyprawy), pierś kurczaka panierowana 60g, ziemniaki z wody 180g, surówka z marchwi i jabłka 60g, sok pomarańczowy 150ml (1,3,4)

Podwieczorek: Bułka paryska z masłem i warzywami (pomidor, ogórek św, szczypiorek), herbata owocowa 150ml

17.12.25 środa

 

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, paróweczka z szynki na ciepło 50g,sałata lodowa, pomidor, ogórek św, kawa „inka” na mleku, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i zieloną pietruszką (tuszka kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna wiejska, ziemniaki przyprawy), makaron spaghetti z mięsem (szynka wieprzowa), sosem bolońskim i serem żółtym 180g, kompot z owoców 150ml

Podwieczorek : Maślanka owocowa 150ml, wafle ryżowe (2)

18.12.25 czwartek

I Śniadanie: Zupa mleczna płatki jaglane 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 20g, pasztet mięsno warzywny (wyrób własny)30g, sałata lodowa, papryka czerw, ogórek św, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Kalarepka

Obiad: Zupa brokułowa z kaszą kuskus i pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna,brokuły, kasza kuskus, śmietanka słodka 18%), udko kurczaka trybowane pieczone w przyprawach 60g, ziemniaki z wody 180g, marchewka z groszkiem zasmażana 60g, sok jabłkowy 100% 150ml (1,2,4)

 Podwieczorek Banan

19.12.25 piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z indyka 30g, jajecznica ze szczypiorkiem 50g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Piernik świąteczny (wypiek własny), herbata owocowa

Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i ziel pietr 200ml, (tuszka kurczaka, włoszczyzna, buraki, ziemniaki, przyprawy, śmietana 18%) pierogi z kapustą okraszone cebulką 180g kompot owocowy 150ml (1,2,3,4,)

Podwieczorek: Mandarynki, flipsy kukurydziane

 

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-12-12 14:43:28
Ilość wyświetleń: 11819

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

P 57( grupy)/SP NR 46 (klasy)

Więcej informacji

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej