Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

jadłospis.13-17.10.2025

Przedszkole Nr57

13.10.25 poniedziałek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, serek puszysty z ogórkiem 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Gruszka konferencja

Obiad: Zupa z grochowa z ziemniakami i ziel pietr 200ml,(boczek wędzony,groch łuskany ziemniaki, czosnek,majeranek) ryż paraboliczny z jabłkiem i mango polany sosem jogurtowo śmietanowym z miodem150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: Kasza manna na mleku na gęsto z malinami 150ml (2)

 

14.10.25 wtorek

I Śniadanie: Zupa mleczna płatki jaglane, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g nutella z daktyli (wyrób własny) 20g, sałata lodowa, rzodkiewka,ogórek św, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Ogórek świeży, pestki słonecznika

Obiad: Zupa koperkowa zabielana z makaronem gwiazdki i pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna, koper ogrodowy makaron gwiazdki, śmietana 18%), kapusta mieszana gotowana z mięsem i warzywami 60g, ziemniaki z wody 180g, sok jabłkowy 100% 150ml (1,4)

Podwieczorek : Chałka drożdżowa z masłem, herbata owocowa 150ml

15.10.25 środa

 

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka parzona 30g, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką 20g (wyrób własny) sałata lodowa, ogórek św, papryka czerw, kawa „inka” na mleku, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Rosolnik z kaszą jaglaną i ziel piet 200ml (tuszka kurczaka, włoszczyzna, kasza jaglaną), makaron pene z szynką drobiową, brokułami w sosie śmietanowym 180g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek : Galaretka owocowa 150g, biszkopty bez cukru

16.10.25 czwartek

I Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem nitki 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, miód naturalny 20g, sałata lodowa, pomidor, papryka czerw, ogórek św, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Melon miodowy

Obiad:Zupa krem z kalafiora z ziel pietr 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna, lubczyk, różyczki kalafiora, ziemniaki, czosnek) kaszotto z kurczakiem i warzywami 180g, lemoniada 150ml (1,4,2)

 Podwieczorek Ciasto marchewkowe (wypiek własny), herbata owocowa 150ml

17.10.25 piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, pierś z indyka gotowana 30g, jajko gotowane na twardo ze szczypiorkiem 20g sałata lodowa, ogórek św, pomidor kawa „inka”z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Marchewka, pestki dyni

Obiad: Barszcz ukraiński zabielany z ziemniakami i ziel pietr 200ml, (tuszka kurczaka, włoszczyzna, kapusta biała, fasola, ziemniaki, buraki,przyprawy), kotlet z dorsza 60g, ziemniaki z wody 150g, surówka z  kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego i jabłka 60g, kompot owocowy 150ml (1,2,4,5)

Podwieczorek: Jogurt naturalny z miodem i granola owocową 150ml

 

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

 

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-10-10 15:29:59
Ilość wyświetleń: 10509

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej