|
|
|
Przedszkole Nr57 24.11.25 poniedziałek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g,serek waniliowy 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Jabłko Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml,(żeberka wieprzowe,ogórki kiszone,ziemniaki, śmietana 18%, czosnek,), carbonara 180g, kompot owocowy 150ml (1,3,4) Podwieczorek: Kisiel owocowy z tartym jabłkiem 150ml, wafle ryżowe
25.11.25 wtorek I Śniadanie: Zupa mleczna płatki kukurydziane, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, nutella z daktyli (wyrób własny)20g, sałata lodowa, rzodkiewka,ogórek św, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Kalarepka Obiad:Krupnik ryżowy z ziel piet 200ml (tuszka kurczaka, włoszczyzna, ryż biały, przyprawy), kotlet pożarski 60g, ziemniaki z wody 180g, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego i papryki czerwonej 60g, sok pomarańczowy 100% 150ml (1,4) Podwieczorek : Bułka paryska z masłem i warzywami (pomidor, ogórek, szczypiorek) herbata owocowa 150ml 26.11.25 środa I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, paróweczka z szynki na gorąco 50g, sałata lodowa, pomidor, ogórek św, kakao na mleku, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Kiwi Obiad: Zupa krem z dyni z zieloną pietruszką(tuszka kurczaka, włoszczyzna, dynia, ziemniaki przyprawy), kaszotto z piersią kurczaka i warzywami 150g, kompot z owoców 150ml Podwieczorek : Budyń waniliowy z musem z malin (2) 27.11.25 czwartek I Śniadanie: Zupa mleczna kasza manna 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, miód naturalny 20g, sałata lodowa, pomidor, ogórek św, herbata 150ml (1,2,3) II Śniadanie: Melon miodowy Obiad: Zupa koperkowa zabielana z makaronem gwiazdka i pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna,koper ogrodowy, makaron gwiazdka,śmietanka słodka 18%), bitki schabowe w sosie własnym 60g, kasza gryczana na sypko 180g, sok jabłkowy100% 150ml (1,2,4) Podwieczorek Banan 28.11.25 piątek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z indyka 30g, jajko gotowane ze szczypiorkiem , sałata lodowa, ogórek św, pomidor kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Marchewka, pestki dyni Obiad: Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml, (tuszka kurczaka, włoszczyzna, mieszanka warzyw 8 składników, ziemniaki, śmietana 18%), paluszki rybne (linia szkolna) 60g, ziemniaki z wody 180g, sałata masłowa ze śmietaną i szczypiorkiem 60g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4,5) Podwieczorek: Soczek „Witaminka 200ml”, ciasteczka zbożowe „sante” (2)
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej Informacja o alergenach: 1. zboża i produkty pochodne, 2.mleko 3.jaja i produkty pochodne, 4.seler i produkty pochodne 5.ryby i produkty pochodne 6.skorupiaki i produkty pochodne, 7.mięczaki 8.gorczyca i produkty pochodne 9.nasiona sezamu i produkty pochodne 10.dwutlenek siarki, 11.łubin
Sporządziła: intendentka Ewa Idźkowiak
|
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26