|
Jadłospis Przedszkole Nr 57
03.11.25 poniedziałek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka gotowana 30g, serek waniliowy 20g sałata lodowa, ogórek św, pomidor kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Melon miodowy Obiad: Barszcz biały na białej kiełbasce zabielany z ziemniakami i ziel pietr 200ml (biała kiełbasa por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang,barszcz biały (konc) ziemniaki, czosnek,majeranek), ryż paraboliczny z jabłkami, mango, polany sosem jogurtowo śmietanowym 180g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4) Podwieczorek: Kasza manna na mleku na gęsto z truskawkami150 ml
04.11.25 wtorek I Śniadanie: Zupa mleczna zacierka, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30 nutella z daktyli (wyrób własny) 20g, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2) II Śniadanie: Kalarepka Obiad: Zupa krem z kalafiora z pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna ziel angielskie, lubczyk, różyczki kalafiora, ziemniaki), pierś kurczaka panierowana w sezamie 60g, ziemniaki z wody 150g, marchewka z groszkiem oprószana 60g, sok pomarańczowy 100% (1,2,3,4,) Podwieczorek : Chałka drożdżowa z kruszonką z masłem, herbata owocowa (1,2) 05.11.25 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, polędwica sopocka 30g, twarożek z suszonymi pomidorami (wyrób własny) sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Gruszka Obiad: Zupa ziemniaczana z ziel pietr 200ml (tuszka kurczaka marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna,ziemniaki, ziele ang, czosnek, lubczyk), łazanki z kiszoną kapustą i mięsem (szynka wieprzowa) 180g, kompot owocowy 150ml (1,4,2) Podwieczorek : „Danio” waniliowe 150ml 06.11.25 czwartek I Śniadanie: Zupa mleczna makaron gwiazdki 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g,miód naturalny 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, ogórek św, ogórek św, papryka czerw, pomidor, herbata 150ml (1,2,3) II Śniadanie: Jabłko Obiad:Zupa z kapusty białej z ziemniakami i koperkiem 200ml (żeberka wieprzowe, marchew, por, seler, pietruszka,korzeń,kucharek,ziele,angielskie,lubczyk,ziemniaki, kapusta biała), gulasz z szynki z warzywami 60g,kasza bulgur na sypko 180g, ogórek kwaszony 60g, sok jabłkowy 150ml, (1,2,4) Podwieczorek Andruty przekładane marmoladą, herbata owocowa 150ml 07.11.25 piątek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka wieprzowa parzona 30g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem (wyrób własny), sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Marchewka, pestki słonecznika Obiad: Zupa buraczkowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml (tuszka kurczaka por, seler, pietruszka korzeń, kucharek linia szkolna, ziel buraki, konc buraczany, ziemniaki czosnek, śmietana 18%) filet dorsza panierowany 100g, ziemniaki z wody 150g sałata masłowa ze śmietaną i szczypiorkiem 60g, kompot owocowy 150ml(1,2,3,4,5) Podwieczorek: Jogurt naturalny z granola owocową 150ml
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej Informacja o alergenach: 1. zboża i produkty pochodne, 2.mleko 3.jaja i produkty pochodne, 4.seler i produkty pochodne 5.ryby i produkty pochodne 6.skorupiaki i produkty pochodne, 7.mięczaki 8.gorczyca i produkty pochodne 9.nasiona sezamu i produkty pochodne 10.dwutlenek siarki, 11.łubin Sporządziła: intendentka Ewa Idźkowiak
|
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26