Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

jadłospis.14-28.11.2025

 

Przedszkole Nr57

24.11.25 poniedziałek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g,serek waniliowy 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml,(żeberka wieprzowe,ogórki kiszone,ziemniaki, śmietana 18%, czosnek,), carbonara 180g, kompot owocowy 150ml (1,3,4)

Podwieczorek: Kisiel owocowy z tartym jabłkiem 150ml, wafle ryżowe

 

25.11.25 wtorek

I Śniadanie: Zupa mleczna płatki kukurydziane, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, nutella z daktyli (wyrób własny)20g, sałata lodowa, rzodkiewka,ogórek św, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Kalarepka

Obiad:Krupnik ryżowy z ziel piet 200ml (tuszka kurczaka, włoszczyzna, ryż biały, przyprawy), kotlet pożarski 60g, ziemniaki z wody 180g, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego i papryki czerwonej 60g, sok pomarańczowy 100% 150ml (1,4)

Podwieczorek : Bułka paryska z masłem i warzywami (pomidor, ogórek, szczypiorek) herbata owocowa 150ml

26.11.25 środa

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, paróweczka z szynki na gorąco 50g, sałata lodowa, pomidor, ogórek św, kakao na mleku, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Kiwi

Obiad: Zupa krem z dyni z zieloną pietruszką(tuszka kurczaka, włoszczyzna, dynia, ziemniaki przyprawy), kaszotto z piersią kurczaka i warzywami 150g, kompot z owoców 150ml

Podwieczorek : Budyń waniliowy z musem z malin (2)

27.11.25 czwartek

I Śniadanie: Zupa mleczna kasza manna 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, miód naturalny 20g, sałata lodowa, pomidor, ogórek św, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Melon miodowy

Obiad: Zupa koperkowa zabielana z makaronem gwiazdka i pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna,koper ogrodowy, makaron gwiazdka,śmietanka słodka 18%), bitki schabowe w sosie własnym 60g, kasza gryczana na sypko 180g, sok jabłkowy100% 150ml (1,2,4)

 Podwieczorek Banan

28.11.25 piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z indyka 30g, jajko gotowane ze szczypiorkiem , sałata lodowa, ogórek św, pomidor kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Marchewka, pestki dyni

Obiad: Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml, (tuszka kurczaka, włoszczyzna, mieszanka warzyw 8 składników, ziemniaki, śmietana 18%), paluszki rybne (linia szkolna) 60g, ziemniaki z wody 180g, sałata masłowa ze śmietaną i szczypiorkiem 60g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4,5)

Podwieczorek: Soczek „Witaminka 200ml”, ciasteczka zbożowe „sante” (2)

 

 

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

 

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-11-21 14:19:12
Ilość wyświetleń: 11413

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

P 57( grupy)/SP NR 46 (klasy)

Więcej informacji

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej