Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

jadłospis.10-14.11.2025

Jadłospis Przedszkole Nr 57

 

10.11.25 poniedziałek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z indyka30g, humus z suszonymi pomidorami 20g sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang,czerwona soczewica ziemniaki, czosnek,majeranek), makaron świderki z truskawkami i sosem jogurtowo śmietanowym 150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: Kisiel owocowy z tartym jabłkiem 150 ml, wafle ryżowe

 

12.11.25 środa

 

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka parzona 30g, dżem owocowy 100% sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Ogórek świeży, pestki słonecznika

Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i ziel pietr 200ml (tuszka kurczaka marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziemniaki, kasza jęczmienna, ziele ang, czosnek, lubczyk), makaron kokardki z piersią kurczaka w sosie szpinakowo śmietanowym 180g, sok pomarańczowy 100% 150ml (1,4,2)

Podwieczorek :Budyń waniliowy z malinami 150g

13.11.25 czwartek

I Śniadanie: Zupa mleczna z ryżem 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g,miód naturalny, 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, ogórek św, rzodkiewka, pomidor, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Melon miodowy

Obiad: Zupa brokułowa z kaszą wiejskąpietr ziel 200ml (kurczak tuszka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kucharek linia szkolna, ziele angielskie,lubczyk, kasza wiejska,brokuły różyczki), pulpety drobiowe w sosie koperkowym 60g,ziemniaki z wody 150g, warzywa „letni ogród” z wody z masłem i bułka tartą 60g , kompot owocowy 150ml, (1,2,4)

 Podwieczorek Banan

14.11.25 piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z piersi indyka 30g, pata z tuńczyka z jajkiem gotowanym, kukurydzą,ogórkiem kiszonym, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Marchewka, pestki dyni

Obiad: Zupa z fasoli „Jaś” z ziemniakami i ziel pietr 200ml (boczek wędzony por, seler, pietruszka korzeń, kucharek linia szkolna, fasola „Jaś”,ziemniaki czosnek, majeranek) pierogi z twarogiem polane śmietaną zakwaszaną 18% 180g, kompot owocowy 150ml(1,2,3,4)

Podwieczorek: Jogurt naturalny z owocami 150g

 

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-11-07 14:48:01
Ilość wyświetleń: 11050

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej