Jadłospis Przedszkole Nr 57
11.08.25 poniedziałek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, serek waniliowy 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Jabłko
Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang, ogórki kiszone, ziemniaki,czosnek, śmietana 18%), ryż paraboliczny z jabłkiem polany sosem jogurtowym z miodem 180g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)
Podwieczorek: Kaszka kukurydziana na mleku na gęsto z malinami
12.08.25 wtorek
I Śniadanie: Zupa mleczna makaron zacierka, pieczywo mieszane z masłem 40g, nutella z daktyli (wyrób własny) 20g ser żółty30g, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2)
II Śniadanie: Brzoskwinia
Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z makaronem nitki i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, konc pomid, angielskie, lubczyk, śmietana 18%, makaron nitki), pierś kurczaka panierowana 60g, ziemniaki z wody 150g, surówka z kapusty pekińskiej, papryki czerwonej, ogórka kiszonego, kukurydzy, koperku 60g, lemoniada150ml (1,2,3,4,)
Podwieczorek : Bułka maślana z masłem i powidłami śliwkowymi, herbata owocowa 150ml
13.08.25 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, polędwica sopocka 30g, twarożek ze szczypiorkiem (wyrób własny) rzodkiewka, ogórek św, pomidor, sałata lodowa, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)
II Śniadanie: Ogórek św, pestki słonecznika
Obiad: Zupa wiejska z kiełbaską podwawelską z ziemniakami i ziel pietr 200ml (żeberka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, kiełbasa podwawelska ziemniaki, ziele ang, czosnek, lubczyk), makaron spaghetti z mięsem i sosem bolońskim posypany żółtym serem 180g, kompot owocowy 150ml (1,4,2)
Podwieczorek : Sałatka owocowa (arbuz, melon, morela)
14.08.25 czwartek
I Śniadanie: Zupa mleczna płatki jaglane 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, dżem owocowy 100% 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, herbata 150ml (1,2,3)
II Śniadanie: Śliwka
Obiad: Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami z pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziele angielskie, fasolka szparagowa cięta, ziemniaki), pierś indyka w sosie koperkowym 60g, kasza jęczmienna na sypko 180g, surówka z marchwi i jabłka 60g napój owocowy 150ml, (1,2,4)
Podwieczorek Maślanka owocowa 150ml, podpłomyki
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej
Informacja o alergenach:
1. zboża i produkty pochodne,
2.mleko
3.jaja i produkty pochodne,
4.seler i produkty pochodne
5.ryby i produkty pochodne
6.skorupiaki i produkty pochodne,
7.mięczaki
8.gorczyca i produkty pochodne
9.nasiona sezamu i produkty pochodne
10.dwutlenek siarki,
11.łubin
Sporządziła:
intendentka Ewa Idźkowiak
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...
81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26