|
|
|
Jadłospis Przedszkole Nr 57
01.12.25 poniedziałek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, humus z suszonymi pomidorami 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Melon miodowy Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i ziel pietr 200ml (boczek wędzony parzony por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang,kapusta kiszona, ziemniaki,majeranek,czosnek), ryż paraboliczny z jabłkiem, mango, polany sosem jogurtowym z miodem 180g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4) Podwieczorek: Kasza manna na mleku na gęsto z truskawkami 150ml (1,2) 02.12.25 wtorek I Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem nitka, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g dżem owocowy 100% 20g, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2) II Śniadanie: Ogórek świeży, pestki słonecznika Obiad: Zupa pieczarkowa zabielana z ziemniakami i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna ziel angielskie, lubczyk, pieczarki uprawne, ziemniaki, śmietana 18%), gulasz z szynki w sosie własnym 100g, kasza bulgur z vermiceli na sypko 180g, ogórek kiszony 60g, sok jabłkowy 100% 150ml (1,2,3,4,) Podwieczorek : Chałka drożdżowa z masłem, herbata owocowa (1,2) 03.12.25 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka wieprzowa parzona 30, twarożek z czarnuszką (wyrób własny) sałata lodowa, ogórek św, papryka czerwona, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Jabłko Obiad: Zupa szpinakowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, szpinak rozdrobniony, ziemniaki, ziele ang, czosnek, śmietana 18%), pierogi z mięsem okraszone cebulką 180g, kompot owocowy 150ml (1,4,2) Podwieczorek : Ciasto jabłkowe z cynamonową skorupką (wyrób własny), herbata owocowa (1,2,3) 04.12.25 czwartek I Śniadanie: Zupa mleczna płatki orkiszowe 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, miód naturalny 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, herbata 150ml (1,2,3) II Śniadanie: Kalarepka Obiad: Zupa buraczkowa zabielana z ziemniakami i pietr ziel 200ml (żeberka wieprzowe, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziele angielskie,lubczyk, buraki, ziemniaki, śmietana 18%), placki z kurczakiem z warzywami 180g surówka z kapusty białej, papryki czerwonej, ogórka, kukurydzy 60g sok wiśniowy 100% 150ml, (1,3,4) Podwieczorek Jogurt naturalny z nasionami chia i miodem 150ml (2) 05.12.25 piątek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z piersi indyka 30g,pasta z tuńczyka, jajka i ogórka kiszonego (wyrób własny) 20g sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao na mleku, herbata 150ml (1,2,3,5) II Śniadanie: Kiwi Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej drobnej z ziemniakami i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, kasza jęczmienna drobna ziemniaki),kotlet jajeczny 60g ziemniaki z wody 180g, marchewka z groszkiem zasmażana 60g, kompot owocowy 150ml (1,3,4) Podwieczorek: „Danio” waniliowe (2)
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej Informacja o alergenach: 1. zboża i produkty pochodne, 2.mleko 3.jaja i produkty pochodne, 4.seler i produkty pochodne 5.ryby i produkty pochodne 6.skorupiaki i produkty pochodne, 7.mięczaki 8.gorczyca i produkty pochodne 9.nasiona sezamu i produkty pochodne 10.dwutlenek siarki, 11.łubin Sporządziła: intendentka Ewa Idźkowiak
|
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26