‏‎ ‏‎ ODKRYWAJ, ODPOCZYWAJ, TWÓRZ WSPOMNIENIA...ㅤㅤㅤㅤ ㅤ ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ ŻYCZYMY UDANYCH I BEZPIECZNYCH WAKACJI !!! ‏‎ ‏‎ ‏‎ ‏‎ ‏‎ ‏‎ ‏‎ ‏‎ ‏‎ ‏‎
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

jadłospis.11-14.08.2025

Jadłospis Przedszkole Nr 57

11.08.25 poniedziałek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, serek waniliowy 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang, ogórki kiszone, ziemniaki,czosnek, śmietana 18%), ryż paraboliczny z jabłkiem polany sosem jogurtowym z miodem 180g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: Kaszka kukurydziana na mleku na gęsto z malinami

12.08.25 wtorek

I Śniadanie: Zupa mleczna makaron zacierka, pieczywo mieszane z masłem 40g, nutella z daktyli (wyrób własny) 20g ser żółty30g, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2)

II Śniadanie: Brzoskwinia

Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z makaronem nitki i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, konc pomid, angielskie, lubczyk, śmietana 18%, makaron nitki), pierś kurczaka panierowana 60g, ziemniaki z wody 150g, surówka z kapusty pekińskiej, papryki czerwonej, ogórka kiszonego, kukurydzy, koperku 60g, lemoniada150ml (1,2,3,4,)

Podwieczorek : Bułka maślana z masłem i powidłami śliwkowymi, herbata owocowa 150ml

 

13.08.25 środa

 

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, polędwica sopocka 30g, twarożek ze szczypiorkiem (wyrób własny) rzodkiewka, ogórek św, pomidor, sałata lodowa, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Ogórek św, pestki słonecznika

Obiad: Zupa wiejska z kiełbaską podwawelską z ziemniakami i ziel pietr 200ml (żeberka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, kiełbasa podwawelska ziemniaki, ziele ang, czosnek, lubczyk), makaron spaghetti z mięsem i sosem bolońskim posypany żółtym serem 180g, kompot owocowy 150ml (1,4,2)

Podwieczorek : Sałatka owocowa (arbuz, melon, morela)

14.08.25 czwartek

I Śniadanie: Zupa mleczna płatki jaglane 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, dżem owocowy 100% 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Śliwka

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakamipietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziele angielskie, fasolka szparagowa cięta, ziemniaki), pierś indyka w sosie koperkowym 60g, kasza jęczmienna na sypko 180g, surówka z marchwi i jabłka 60g napój owocowy 150ml, (1,2,4)

 Podwieczorek Maślanka owocowa 150ml, podpłomyki

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-08-08 11:29:43
Ilość wyświetleń: 8947

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

PRZEDSZKOLE 57 / SP NR 46 (klasy)

Więcej informacji

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej