Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

jadłospis.01-05.12.2025

 

Jadłospis Przedszkole Nr 57

 

01.12.25 poniedziałek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, humus z suszonymi pomidorami 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Melon miodowy

Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i ziel pietr 200ml (boczek wędzony parzony por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang,kapusta kiszona, ziemniaki,majeranek,czosnek), ryż paraboliczny z jabłkiem, mango, polany sosem jogurtowym z miodem 180g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: Kasza manna na mleku na gęsto z truskawkami 150ml (1,2)

02.12.25 wtorek

I Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem nitka, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g dżem owocowy 100% 20g, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2)

II Śniadanie: Ogórek świeży, pestki słonecznika

Obiad: Zupa pieczarkowa zabielana z ziemniakami i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna ziel angielskie, lubczyk, pieczarki uprawne, ziemniaki, śmietana 18%), gulasz z szynki w sosie własnym 100g, kasza bulgur z vermiceli na sypko 180g, ogórek kiszony 60g, sok jabłkowy 100% 150ml (1,2,3,4,)

Podwieczorek : Chałka drożdżowa z masłem, herbata owocowa (1,2)

03.12.25 środa

 

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka wieprzowa parzona 30, twarożek z czarnuszką (wyrób własny) sałata lodowa, ogórek św, papryka czerwona, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2)

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Zupa szpinakowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, szpinak rozdrobniony, ziemniaki, ziele ang, czosnek, śmietana 18%), pierogi z mięsem okraszone cebulką 180g, kompot owocowy 150ml (1,4,2)

Podwieczorek : Ciasto jabłkowe z cynamonową skorupką (wyrób własny), herbata owocowa (1,2,3)

04.12.25 czwartek

I Śniadanie: Zupa mleczna płatki orkiszowe 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, miód naturalny 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, herbata 150ml (1,2,3)

II Śniadanie: Kalarepka

Obiad: Zupa buraczkowa zabielana z ziemniakami i pietr ziel 200ml (żeberka wieprzowe, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziele angielskie,lubczyk, buraki, ziemniaki, śmietana 18%), placki z kurczakiem z warzywami 180g surówka z kapusty białej, papryki czerwonej, ogórka, kukurydzy 60g sok wiśniowy 100% 150ml, (1,3,4)

 Podwieczorek Jogurt naturalny z nasionami chia i miodem 150ml (2)

05.12.25 piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z piersi indyka 30g,pasta z tuńczyka, jajka i ogórka kiszonego (wyrób własny) 20g sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao na mleku, herbata 150ml (1,2,3,5)

II Śniadanie: Kiwi

Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej drobnej z ziemniakami i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, kasza jęczmienna drobna ziemniaki),kotlet jajeczny 60g ziemniaki z wody 180g, marchewka z groszkiem zasmażana 60g, kompot owocowy 150ml (1,3,4)

Podwieczorek: „Danio” waniliowe (2)

 

W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej

Informacja o alergenach:

1. zboża i produkty pochodne,

2.mleko

3.jaja i produkty pochodne,

4.seler i produkty pochodne

5.ryby i produkty pochodne

6.skorupiaki i produkty pochodne,

7.mięczaki

8.gorczyca i produkty pochodne

9.nasiona sezamu i produkty pochodne

10.dwutlenek siarki,

11.łubin

Sporządziła:

intendentka Ewa Idźkowiak

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-11-28 14:03:22
Ilość wyświetleń: 11576

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

P 57( grupy)/SP NR 46 (klasy)

Więcej informacji

Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

Franciszek Sokół
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej