Przedszkole Nr57 20.10.25 poniedziałek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z drobiu 30g, serek waniliowy 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka”z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Jabłko Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i ziel pietr 200ml,(boczek wędzony,kapusta kiszona ziemniaki, czosnek, ) pierogi leniwe z masłem i bułką tartą 150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4) Podwieczorek: Kasza kukurydziana na mleku na gęsto z malinami 150ml (2)
21.10.25 wtorek I Śniadanie: Zupa mleczna ryż ,pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g masło orzechowe 20g, sałata lodowa, rzodkiewka,ogórek św, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Ogórek świeży, pestki słonecznika Obiad: Rosół drobiowy z makaronem nitki i pietr ziel 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna, przyprawy, makaron nitki), kotlet pożarski z piersi kurczaka 60g, ziemniaki z wody 150g, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy,ogórka, papryki i kukurydzy 60g lemoniada 150ml (1,4) Podwieczorek : Bułka maślana z masłem, herbata owocowa 150ml 22.10.25 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, paróweczka z szynki na gorąco 90g, sałata lodowa, ogórek św, papryka czerw, kakao na mleku, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Arbuz Obiad: Zupa brokułowa zabielana z ziemniakami i ziel piet 200ml (tuszka kurczaka, włoszczyzna, brokuły, ziemniaki,przyprawy, śmietana 18%),kopytka-gnoci z kapustą zasmażaną 180g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4) Podwieczorek : Budyń waniliowy z musem z malin 23.10.25 czwartek I Śniadanie: Zupa mleczna płatki wielozbożowe 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g, dżem owocowy 100% 20g, sałata lodowa, pomidor, papryka czerwona, ogórek św, herbata 150ml (1,2,3) II Śniadanie: Kalarepka Obiad: Zupa z groszku zielonego z ziemniakami z ziel pietr 200ml,(tuszka kurczaka, włoszczyzna, lubczyk, groszek zielony ziemniaki, czosnek), schab duszony w sosie własnym 60g kasza gryczana na sypko 150g, marchewka mini z wody 60g sok jabłkowy 100% 150ml (1,4,2) Podwieczorek Banan 24.10.25 piątek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, pierś z indyka gotowana 30g, pasta z tuńczyka z jajkiem, ogórkiem i kukurydzą 20g sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Melon Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z ryżem z ziel pietr 200ml, (tuszka kurczaka, włoszczyzna, ogórki kiszone,ryż biały, przyprawy, śmietana 18%) placki ziemniaczane z cukrem 180g, kompot owocowy 150ml (1,2,4) Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami chia i miodem
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej Informacja o alergenach: 1. zboża i produkty pochodne, 2.mleko 3.jaja i produkty pochodne, 4.seler i produkty pochodne 5.ryby i produkty pochodne 6.skorupiaki i produkty pochodne, 7.mięczaki 8.gorczyca i produkty pochodne 9.nasiona sezamu i produkty pochodne 10.dwutlenek siarki, 11.łubin
Sporządziła: intendentka Ewa Idźkowiak
|
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...
81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26