|
Jadłospis Przedszkole Nr 57
10.11.25 poniedziałek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z indyka30g, humus z suszonymi pomidorami 20g sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Jabłko Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang,czerwona soczewica ziemniaki, czosnek,majeranek), makaron świderki z truskawkami i sosem jogurtowo śmietanowym 150g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4) Podwieczorek: Kisiel owocowy z tartym jabłkiem 150 ml, wafle ryżowe
12.11.25 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka parzona 30g, dżem owocowy 100% sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Ogórek świeży, pestki słonecznika Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i ziel pietr 200ml (tuszka kurczaka marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziemniaki, kasza jęczmienna, ziele ang, czosnek, lubczyk), makaron kokardki z piersią kurczaka w sosie szpinakowo śmietanowym 180g, sok pomarańczowy 100% 150ml (1,4,2) Podwieczorek :Budyń waniliowy z malinami 150g 13.11.25 czwartek I Śniadanie: Zupa mleczna z ryżem 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g,miód naturalny, 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, ogórek św, rzodkiewka, pomidor, herbata 150ml (1,2,3) II Śniadanie: Melon miodowy Obiad: Zupa brokułowa z kaszą wiejską i pietr ziel 200ml (kurczak tuszka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kucharek linia szkolna, ziele angielskie,lubczyk, kasza wiejska,brokuły różyczki), pulpety drobiowe w sosie koperkowym 60g,ziemniaki z wody 150g, warzywa „letni ogród” z wody z masłem i bułka tartą 60g , kompot owocowy 150ml, (1,2,4) Podwieczorek Banan 14.11.25 piątek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka z piersi indyka 30g, pata z tuńczyka z jajkiem gotowanym, kukurydzą,ogórkiem kiszonym, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Marchewka, pestki dyni Obiad: Zupa z fasoli „Jaś” z ziemniakami i ziel pietr 200ml (boczek wędzony por, seler, pietruszka korzeń, kucharek linia szkolna, fasola „Jaś”,ziemniaki czosnek, majeranek) pierogi z twarogiem polane śmietaną zakwaszaną 18% 180g, kompot owocowy 150ml(1,2,3,4) Podwieczorek: Jogurt naturalny z owocami 150g
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej Informacja o alergenach: 1. zboża i produkty pochodne, 2.mleko 3.jaja i produkty pochodne, 4.seler i produkty pochodne 5.ryby i produkty pochodne 6.skorupiaki i produkty pochodne, 7.mięczaki 8.gorczyca i produkty pochodne 9.nasiona sezamu i produkty pochodne 10.dwutlenek siarki, 11.łubin Sporządziła: intendentka Ewa Idźkowiak
|
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...

81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26