Jadłospis Przedszkole Nr 57 29.09.25 poniedziałek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, szynka wieprzowa gotowana 30g, serek waniliowy 20g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Gruszka „konferencja” Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml (tuszka kurczaka), por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziel ang, ziemniaki, ogórek kiszony, śmietana słodka 18%), pierogi z mięsem okraszone cebulką 180g, kompot owocowy 150ml (1,2,3,4) Podwieczorek: Kasza kukurydziana na mleku na gęsto z truskawkami 150ml (1,2)
30.09.25 wtorek I Śniadanie: Zupa mleczna z ryżem, pieczywo mieszane z masłem 40g, ser żółty 30g masło orzechowe 20g, sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek św, herbata. (1,2) II Śniadanie: Ogórek świeży, pestki słonecznika Obiad: Rosół drobiowy z makaronem nitki i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna ziel angielskie, lubczyk, makaron nitki), pierś kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych 60g, ziemniaki z wody 180g, surówka z selera, jabłka z rodzynkami 60g, sok jabłkowy 100% 150ml (1,2,3,4,) Podwieczorek : Bułka maślana z masłem i powidłami śliwkowymi herbata owocowa (1,2) 01.10.25 środa
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, polędwica „sopocka”30g,twarożek z rzodkiewką 20g (wyrób własny) sałata lodowa, ogórek św, kawa „inka” z mlekiem, herbata 150ml (1,2) II Śniadanie: Melon miodowy Obiad: Zupa wiejska z kiełbaską i ziemniakami i ziel pietr 200ml (żeberka wieprzowe marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, kiełbasa podwawelska ziemniaki, ziele ang, czosnek), makaron spaghetti z szynką wieprzową, sosem bolońskim, posypany żółtym serem 180g, kompot owocowy 150ml (1,4,2) Podwieczorek : Budyń waniliowy z musem z malin 150ml (2) 02.10.25 czwartek I Śniadanie: Zupa mleczna kasza manna 200ml, pieczywo mieszane z masłem 40g, dżem owocowy 100% 20g, ser żółty 30g, sałata lodowa, ogórek św, papryka czerw, herbata 150ml (1,2,3) II Śniadanie: Jabłko Obiad: Zupa z groszku zielonego z ziemniakami i pietr ziel 200ml (tuszka kurczaka, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, ziele angielskie,lubczyk, groszek zielony, ziemniaki), gulasz wieprzowy z warzywami 60g, kasza gryczana na sypko 180g, ogórek kiszony 60g sok owocowy 100% 150ml, (1,3,4) Podwieczorek Drożdżówka ze śliwkami (wypiek własny), herbata owocowa 150ml (1,2,3) 03.10.25 piątek I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 40g, jajecznica ze szczypiorkiem 50g, sałata lodowa, ogórek św, pomidor, kakao na mleku, herbata 150ml (1,2,3) II Śniadanie: Marchewka, pestki dyni Obiad: Zupa buraczkowa zabielana z ziemniakami i ziel pietr 200ml (kurczak tuszka por, seler, pietruszka korzeń, kuch linia szkolna, buraki, ziemniaki, śmietana 18%), paluszki rybne (linia szkolna) 60g ziemniaki z wody 180g,sałata masłowa ze śmietaną i szczypiorkiem 60g, kompot owocowy 150ml (1,3,4,5) Podwieczorek: Banan
W przypadku braku dostępnego produktu jadłospis może ulec zmianom. (zakupy robione są na bieżąco, lub zamawiane dzień wcześniej Informacja o alergenach: 1. zboża i produkty pochodne, 2.mleko 3.jaja i produkty pochodne, 4.seler i produkty pochodne 5.ryby i produkty pochodne 6.skorupiaki i produkty pochodne, 7.mięczaki 8.gorczyca i produkty pochodne 9.nasiona sezamu i produkty pochodne 10.dwutlenek siarki, 11.łubin Sporządziła: intendentka Ewa Idźkowiak
|
Gdynia jest najlepszym interesem, jaki kiedykolwiek Polska mogła zrobić...
81-571 Gdynia
ul. Chwaszczyńska 26